Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΦΩΤΟ - Πάτρα: Πόλεμο έχουν κηρύξει οι αυτοκινητιστές ταξί στην εταιρεία UBER..!

Επι ποδός πολέμου οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ, οι οποίοι βλέπουν ως "Δαμόκλειο σπάθη" πάνω απο τα κεφάλια τους, τις νέες εταιρείες μεταφοράς επιβατών από
και προς λιμάνια, αεροδόμια και άλλους προορισμούς. Και στην Πάτρα, η νέα μόδα που τείνουν να προκαλέσουν ανα την Ευρώπη οι νέες εταιρείες που αναλαμβάνουν την μεταφορά πολιτών, κυρίως τουριστών, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στον κλάδο, που βρίσκεται στις επάλξεις.
Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ στην Πάτρα, Παναγιώτης Σκέντζος, μίλησε στο thebest.gr, ξεκαθαρίζοντας τη θέση που έχουν απέναντι στις εταιρείες που με δέλεαρ το χαμηλότερο κόστος έρχονται να θέσουν νέα δεδομένα στον χώρο. "Το υπουργείο Μεταφορών ήταν ξεκάθαρο με το δελτίο τύπου το οποίο και εξέδωσε στις 29 Οκτωβρίου. Οι εταιρείες αυτές είναι παράνομες. Πως μπορεί ενας πελάτης να μπει στο αυτοκίνητο ενος ανθρώπου που δεν γνωρίζει, που δεν ανήκει σε έναν επαγγελματικό κλάδο του οποίου οι προυποθέσεις και τα κριτήρια ελέγχονται; Και μόνο το ζητημα της ασφάλειας είναι αρκετό για να μην επιλέξει κανείς μια τέτοια εταιρεία για την μεταφορά του. Της οποίας μέλη είναι απλοί πολίτες, που απλά διαθέτουν ένα δίπλωμα οδήγησης και δεν δίνεται καμία άλλη διασφάλιση για τον πρότερο έντιμο βίο ακόμη και την ψυχολογική κατάσταση του οδηγού", δηλώνει στο thebest.gr ο κ. Σκέντζος. 

Και συνεχίζει, "Εμείς όπου πετύχυμε οδηγό τέτοιας εταιρείας, θα καλούμε επι τόπου την αστυνομία και θα τον πηγαίνουμε αυτόφωρο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε αλεξιπτωτιστές στον χώρο".
Οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ με όπλο και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ το οποίο εκδόθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο: "Δημόσιος κίνδυνος οι παράνομοι μεταφορείς", έχουν κηρύξει πόλεμο στις νεοεισερχόμενες εταιρείες που διεκδικούν μερίδα ή ακόμη και το σύνολο του έργου τους.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Με αφορμή πολυάριθμες καταγγελίες και αναφορές πολιτών και επαγγελματιών του κλάδου της μεταφοράς επιβατών, το Υπουργείο μας υπενθυμίζει ότι μεταφορά επιβατών με κόμιστρο, επιτρέπεται μόνο από Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ και ΕΙΔ.ΜΙΣΘ.) καθώς και από Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να μισθώσουν ΕΙΧ αυτοκίνητα με οδηγό, με ελάχιστη σύμβαση έξι ωρών, από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία και εταιρείες ιδιοκτητών ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Οποιαδήποτε μεταφορά επιβατών με κόμιστρο, πραγματοποιείται με άλλα μέσα πλην των προαναφερομένων, πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι σύννομη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους ίδιους τους επιβάτες, καθώς ούτε τα οχήματα, ούτε οι οδηγοί έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και κατά συνέπεια καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο έλεγχος και η εύρεση αμφοτέρων σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι προφανές ότι μη εγκεκριμένα οχήματα για τη μεταφορά επιβατών (τεχνικός έλεγχος, ειδική άδεια οδήγησης του οδηγού, ΚΤΕΟ, έλεγχος ορίου ηλικίας αυτοκινήτου κτλ) αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να αποφεύγονται.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που αντιλαμβάνονται σχετικά φαινόμενα, να απευθύνονται άμεσα στις Αρχές. Οι οδηγοί τέτοιων οχημάτων τιμωρούνται και με χρηματικό πρόστιμο και με φυλάκιση κατ’ εφαρμογή ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και της Πάτρας, δηλώνουν διατεθειμένοι να προλάβουν το "τσουνάμι" που βλέπουν πως έρχεται από άλλες χώρες της Ευρώπης.
 Γιάννης Πομώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...