Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Να ντύσουμε τους ταξιτζήδες ... συνοριοφύλακες..!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Το πρόβλημα της συνοριακής φύλαξης και του ελέγχου έχει την λύση του, δεν είναι άλλη από το να ντύσουμε με στολές τους οδηγούς ταξί, να τους κάνουμε δηλαδή συνοριοφύλακες ή τελωνειακούς . Εξάλλου στην Ελλάδα είσαι ότι σε «βαπτίσουν», για παράδειγμα...
τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς τους έκαναν κανονικούς αστυνομικούς (άοπλους όμως… ελληνική πατέντα) , επιβάλλεται λοιπόν οι ταξιτζήδες να γίνουν ένστολοι. 

Όχι δεν τρελάθηκα απλά από τους καλοκαιρινούς μήνες παίζεται το θέατρο του παραλόγου στον συγκεκριμένο κλάδο και δεν παρεμβαίνει κάποιος αρμόδιος. Συγκεκριμένα, από ενημέρωση που έχω από φιλικά πρόσωπα οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ταξί, από τον μήνα Ιούνιο ομάδες προσφύγων από την Συρία έχουν φτάσει στην Θεσσαλονίκη, τώρα αν είναι όντως από την Συρία ή όχι κανείς δεν το ξέρει. Σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα τον οδηγών, φέρουν χαρτιά όπως κάθε λαθρομετανάστης που συλλαμβάνεται στα σύνορα και στη συνέχεια έχει την δυνατότητα να πάει το εσωτερικό της χώρας (κι άλλη ελληνική πατέντα).

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, φτάνουν σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και τρένων και αναζητούν υπηρεσίες ταξί, μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά, έλα όμως που έχουν συμβεί περιστατικά με την αστυνομία να συλλαμβάνει τους οδηγούς και να αφαιρεί τις άδειας των οχημάτων. Τα συγκεκριμένα άτομα ζητούν αρκετά συχνά την μεταφορά τους στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, των Ευζώνων ή της Φλώρινας, ενδεχομένως – υπόθεση δική μου- για να περάσουν στα Σκόπια και από εκεί να συνεχίσουν την αναζήτηση του Ευρωπαϊκού «παραδείσου» . Σε ελέγχους λοιπόν που πραγματοποιήθηκαν σε οδηγούς με προορισμό αυτά τα μέρη, οι οδηγοί θεωρήθηκαν λαθρο –διακινητές(; )

Δεν είμαι και βέβαιος ποια μπορεί να είναι η κατηγορία για κάποιον που μεταφέρει παράνομο μετανάστη από το εσωτερικό της χώρας προς παραμεθόριο περιοχή χωρίς να επιχειρεί να περάσει τα σύνορα.

Πλέον οι ταξιτζήδες έχουν θορυβηθεί , καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένας κλάδος που έχει πληγεί από την κρίση σε μεγάλο βαθμό, το μόνο που δεν θα επιθυμούσε είναι το «μπλέξιμο» με την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές και πάνω απ όλα την απώλεια της άδειας, που συνεπάγεται την απώλεια των όποιων εσόδων. Χθες, έγινα μάρτυρας του φόβου τους, κατά τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Μοναστηρίου, δίπλα στα Κ.Τ.Ε.Λ. Αθηνών δυο άτομα Συριακής καταγωγής όπως έλεγαν, ζητούσαν την μεταφορά τους στους Ευζώνους , κανένας από τους τέσσερεις οδηγούς που ρώτησαν δεν δέχτηκε να τους εξυπηρετήσει. Οι ταξιτζήδες , δεν δέχονται ούτε μέσα στο αστικό κέντρο να τους μεταφέρουν πόσο μάλλον σε περιοχή εκτός πόλεως.

Εδώ γεννάτε και ένα ερώτημα, η πολιτεία έστω και ανεπίσημα έχει χρήσει όργανα της τάξης του οδηγούς ταξί; Έχει το δικαίωμα ο οδηγός του ταξί, του αστικού ή του Κ.Τ.Ε.Λ. να κάνει έλεγχο ταυτότητας του κάθε μετανάστη, λαθρομετανάστη ή τουρίστα; Γιατί από την Συρία και την όποια «Συρία» όντως μπορεί να έχει έρθει ένας τουρίστας και να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί. Δηλαδή το κράτος αντί να κάνει το αυτονόητο, και να ελέγχει την είσοδο στη χώρα, τους αφήνει να εισέλθουν και μετά ζητά την αστυνόμευση από επαγγελματικούς κλάδους; Αξίζει να αναφέρω την κουβέντα ενός οδηγού από χθες: « Αν τους πάμε στον προορισμό τους μπορεί να χάσουμε την άδεια μας, αν μας καταγγείλουν οι ίδιοι μπορεί να χάσουμε πάλι την άδεια μας επειδή κάνουμε επιλογή πελάτη……..» .

Και κάτι τελευταίο, μια απορία, ο έλληνας το ταξί το θεωρεί είδος πολυτελείας, δεν το χρησιμοποιεί γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει, ο πρόσφυγας, που βρίσκει τόσα χρήματα;

Νάσος Καντακουζηνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...