Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το φωτεινό παράδειγμα του Ηρακλειώτη ταξιτζή με τα 100 δολάρια κι η διαφήμιση της Κρήτης στη Χιλή..!

Μάθημα τιμιότητας, παρέδωσε σήμερα ένας οδηγός ταξί στο Ηράκλειο που βρήκε στο πάτωμα του αυτοκινήτου ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και το
παρέδωσε στους ιδιοκτήτες του όταν εκείνοι εγκατέλειψαν το όχημα φτάνοντας στον προορισμό τους.

Μάλιστα, η σπάνια αλλά όχι ασυνήθιστη αυτή πράξη, θα προβληθεί σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Χιλής αφού το ζευγάρι που μετέφερε ο Ηρακλειώτης ταξιτζής ήταν τουρίστες από τη μακρινή αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Το ζευγάρι δεν πίστευε στα μάτια του ή μάλλον στα...αυτιά του, όταν το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου και ενώ είχε αποβιβαστεί από το ταξί πληρώνοντας την «κούρσα», άκουσε φωνές πίσω του.
Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο οδηγός, ευχαριστώντας τους πελάτες του, πρόσεξε ότι τους είχε πέσει στο πάτωμα ένα εκατονταδόλαρο.Χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τις δυσκολίες που ίδιος ενδεχομένως αντιμετώπιζε λόγω της οικονομικής κρίσης ,κατέβηκε από το όχημα και έτρεξε να τους προλάβει.
Το ζευγάρι από την Χιλή έκπληκτο άκουσε τον Ηρακλειώτη να τους φωνάζει έχοντας υψώσει στα χέρια του τα χρήματα για να τα δουν.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τη συγκίνηση που ένιωσαν,όχι για το ποσό που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν μεγάλο αλλά γιατί δεν περίμεναν αυτή την πράξη τιμιότητας που επέδειξε ο οδηγός τους και μάλιστα σε μια ξένη χώρα,με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της.
Αμέσως τον αγκάλιασαν και υποσχέθηκαν ότι επιστρέφοντας στη χώρα τους θα μιλήσουν σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας τους για το γεγονός που βίωσαν, επαινώντας την τιμιότητα του απλού αυτού μεροκαματιάρη και την φιλοξενία στο νησί που γέννησε τον Ξένιο Δία,διαφημίζοντας παράλληλα τη χώρα μας.
Αυτά είναι τα καλά παραδείγματα που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ,καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να κρατήσει τα χρήματα που βρήκε στο ταξί του έστω και εάν ήταν μικρό το ποσό και οι τουρίστες δεν θα τον ξανάβλεπαν.Αυτή είναι η αθάνατη ελληνική ψυχή.
Λευτέρης Βαρδάκης


ΠΗΓΗ: http://www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...