Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι οδηγοί ταξί στο Σίδνεϊ ζητούν από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να σταματήσει την εφαρμογή διαμοιρασμού Uber..!

Στο Σίδνεϊ, οι οδηγοί ταξί λένε ότι κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από την αγορά με εφαρμογές όπως της Uber και ζήτησαν από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας
Ουαλίας να πατάξει την πολυεθνική.

Η Uber μετατρέπει ιδιώτες οδηγούς σε μεταφορείς που χρησιμοποιούν τα δικά τους ιδιωτικά οχήματα για να μεταφέρουν επιβάτες με κόμιστρο.

Σε μια συνάντηση περίπου 100 οδηγών ταξί που πραγματοποιήθηκε και συζητήθηκε το τι χρειάζεται για να σταθεί ο κλάδος στα πόδια του, είπαν ότι:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο διαμοιρασμός διαδρομής δεν είναι θεμιτός ανταγωνισμός και ζητούμε από την κυβέρνηση και την παρακαλούμε να τηρηθούν τα νόμιμα».

Η Κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι οι οδηγοί που μεταφέρουν επιβάτες με κόμιστρο χρειάζονται άδεια.

Ένα ανώτερο στέλεχος στον τομέα των Μεταφορών στη Νέα Νότια Ουαλία, είπε στη συνεδρίαση ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να ελέγξει και να τιμωρήσει με πρόστιμα τους ιδιώτες οδηγούς της Uber.

"Ο νόμος είναι σαφής για το τι χρειάζεται προκειμένου να παράσχει κάποιος μια δημόσια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο" είπε.

Τα όργανα ελέγχου θα πραγματοποιούν επιτήρηση για τη νομιμότητα στους δρόμους.

Η μέγιστη ποινή είναι 110 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας (περίπου 76,298 ευρώ).

Ωστόσο η Uber απορρίπτει την κριτική των οδηγών ταξί και δηλώνει υπερήφανη για την ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή επιλογή της.

«Ο κλάδος των ταξί δεν ασχολείται με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τους ανθρώπους της Νέας Νότιας Ουαλίας, αλλά, αντ' αυτού, προστατεύει τη δουλειά του από τον ανταγωνισμό» δήλωσε η Uber.

Η Uber με περίσσιο θράσος προχώρησε μάλιστα στην εγκατάσταση ακόμη και μιας ηλεκτρονικής πινακίδας έξω από τη συνεδρίαση των οδηγών ταξί, με την ελπίδα ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης θα πραγματοποιούσε προσλήψεις στους ίδιους.

Η πινακίδα υποσχόταν στους οδηγούς ταξί την ευκαιρία να «επιλέξουν τις δικές τους ώρες».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...