Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τρόμος στις πιάτσες των ταξί..!

Οχι μόνο τους λήστευαν, αλλά επιπλέον τους χτυπούσαν και προκαλούσαν σοβαρές υλικές ζημιές στα επαγγελματικά αυτοκίνητά τους. Φόβος και τρόμος στις πιάτσες των
οδηγών ταξί είχε γίνει ομάδα νεαρών ανδρών, που σε διάστημα λιγότερο από πέντε μήνες κατηγορείται ότι επιτέθηκε -με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο- σε 13 επαγγελματίες, με ορισμένους από αυτούς να έχουν νοσηλευτεί για πολλές ημέρες με πολλαπλά τραύματα σε πρόσωπο και σώμα. Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος πέντε συλληφθέντων (εκτιμάται ότι η σπείρα αποτελείται από πολύ περισσότερα μέλη), ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας 13χρονος!
Οι κακοποιοί, βάσει της δικογραφίας, οδηγούσαν τα θύματά τους σε ερημικές τοποθεσίες και με την απειλή όπλων, μαχαιριών ή κατσαβιδιών τους αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα (ρολόγια κ.λπ.), κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην περίπτωση που οι οδηγοί ταξί προέβαλλαν αντίσταση, οι κακοποιοί ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους. Για να... εκδικηθούν ακόμη περισσότερο όσους δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις τους, κατηγορούνται ότι ξεσπούσαν και πάνω στα οχήματα, προκαλώντας σοβαρές υλικές υλικές ζημιές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των ταξί.
Οπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, στα οποία περιλαμβάνονται καταγγελίες που έχουν γίνει στα αστυνομικά τμήματα Ανω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Καματερού από οδηγούς που έπεσαν θύματα, τους τελευταίους περίπου πέντε-έξι μήνες, έχει παρατηρηθεί αύξηση των ληστειών σε βάρος ταξιτζήδων. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες δεν «ειδικεύονταν» μόνο στις επιθέσεις αυτές, αλλά συχνά πυκνά άρπαζαν αλυσίδες και άλλα κοσμήματα από ηλικιωμένες.
Ορισμένα από τα μέλη της ομάδας έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών έπειτα από σαρωτικούς ελέγχους των Αρχών με παρακολούθηση οπτικού υλικού από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων σε περιοχές από τις οποίες οι δράστες επιβιβάζονταν στα ταξί. Μετά την περισυλλογή πληροφοριών και πλήθους φωτογραφιών, οι επαγγελματίες οδηγοί κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να λύσουν το μυστήριο με την αναγνώριση των προσώπων που είχαν μετατρέψει το μεροκάματό τους σε εφιάλτη! Οι οδηγοί τούς αναγνώρισαν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με τη γνωστή ποινικολόγο Γιάννα Παναγοπούλου, που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. «Βρισκόμαστε στο στάδιο της προδικασίας, η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και κάποιοι εκ των κατηγορουμένων εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι. Ως συνήγοροι προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τη θέση των κατηγορουμένων προσκομίζοντας στις Αρχές στοιχεία, ώστε να φανούν οι πραγματικά αίτιοι των αξιόποινων πράξεων και παλεύουμε για τη βέλτιστη ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων».
Χτυπούσαν με μανία όσους πήγαν να τους αντισταθούν
Οι δράστες επέλεγαν βραδινές ώρες (μετά τις 23.00) για να «χτυπήσουν» στις πιάτσες ταξί. Συνήθως επιβιβάζονταν στο όχημα τουλάχιστον τρία άτομα και ζητούσαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει σε κεντρικό σημείο κάποιας περιοχής. Ωστόσο την τελευταία στιγμή κάτι άλλαζε στην αρχική συμφωνία, με αποτέλεσμα να τους οδηγούν είτε σε απόμερα σημεία είτε σε δρόμους-αδιέξοδο. Εκεί, με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων ή όπλων τους ακινητοποιούσαν. Τρομοκρατημένοι οι περισσότεροι οδηγοί εκτελούσαν οποιαδήποτε εντολή, ενώ όσοι αποφάσισαν να αντισταθούν, βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ένας από τους οδηγούς θύματα, οι κακοποιοί επεδείκνυαν τόση βιαιότητα, που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να τους ξεφύγει ζωντανός: «Ημουν στην ερημική τοποθεσία κοντά στον οικισμό Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όταν αυτός που καθόταν πίσω μου με έπιασε από τον λαιμό και τότε άρχισαν όλοι να με χτυπάνε με τα χέρια τους και να μου δίνουν μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα. Με κατέβασαν από το αμάξι με το ζόρι χτυπώντας με παράλληλα με μπουνιές και κλοτσιές και τότε ένας από αυτούς οδήγησε το αυτοκίνητο και, αφού ανέπτυξε ταχύτητα, το τράκαρε με την όπισθεν σε έναν τοίχο».

Θάνος Μακρογαμβράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...