Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τριπλό μπόνους για 650.000 ελεύθερους επαγγελματίες..!

Τρία δώρα στις δόσεις για χρέη, στις προσαυξήσεις και στις τρέχουσες εισφορές παίρνουν οι 650.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με τις πρόσφατες
ρυθμίσεις για χρέη στα Ταμεία, αλλά και την παράταση του μέτρου μείωσης εισφορών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Το «πακέτο»
Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές:
1. Οσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα παίρνουν ως και 100 δόσεις για να πληρώσουν τα χρέη τους από τις καθυστερούμενες μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 εισφορές τους, εφόσον η κύρια οφειλή δεν υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
2. Οσοι είναι ήδη σε ρύθμιση, την οποία τηρούν με συνέπεια, και συνεχίσουν σε αυτή, παίρνουν ως μπόνους τη μείωση του επιτοκίου που επιβαρύνει την οφειλή τους από 8,75% στο 4,56% αναδρομικά από την 1η/1/2013 και επιπλέον ένα δεύτερο μπόνους που είναι η αναδρομική μείωση των προσαυξήσεων κατά 20%. Αν μεταπηδήσουν όμως στη νέα ρύθμιση με τις περισσότερες δόσεις, τότε θα έχουν μόνο τη μείωση επιτοκίου στο 4,56% από 1/1/2013, ενώ θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων με τα ποσοστά που προβλέπει η νέα ρύθμιση ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους.
3. Οσοι είναι σε ρύθμιση ή εντάσσονται τώρα σε αυτήν, θα τύχουν και ενός πρόσθετου ευεργετήματος που είναι η μείωση και των τρεχουσών εισφορών για τα επόμενα δύο χρόνια, με πληρωμή εισφορών ως και δύο κατηγορίες πιο κάτω από αυτή που είναι σήμερα!
Παράταση
Το δώρο της μείωσης των εισφορών προβλέπεται σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή.
Η διάταξη προβλέπει ότι η προθεσμία για την επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ που έληγε στις 31/12/2014 παρατείνεται μέχρι την 31/12/2016. Και από 1/1/2017 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν κάνει χρήση της διάταξης αυτής επανέρχονται υποχρεωτικά στην κατηγορία στην οποία βρίσκονταν πριν επιλέξουν να πληρώνουν μικρότερη εισφορά.
Κερδισμένοι βγαίνουν και όσοι είχαν επιλέξει να πληρώνουν μειωμένες τις εισφορές τους και χωρίς την παράταση του μέτρου θα έπρεπε από 1/1/2015 να επανέλθουν στην αρχική ασφαλιστική τους κατηγορία.
Προϋποθέσεις
Για να έχουν όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες την επιλογή μειωμένων εισφορών για το 2015 και το 2016, θα πρέπει:
- Να μην έχουν οφειλή πέραν του Αυγούστου του 2014 και να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του διμήνου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.
- Να έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των ανεξόφλητων μέχρι τον Αύγουστο ασφαλιστικών τους εισφορών αφού προηγουμένως πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.
- Να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις από παλαιότερη ρύθμιση.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...