Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αναφορά στην Εισαγγελία κατέθεσαν οι γονείς του Ελαιοχωρίου για τη μεταφορά των Μαθητών..!

Νέα διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών ανακοίνωσε για σήμερα η αντιπεριφέρεια 


Της Βίκυς Βετουλάκη

 


Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσαν χθες το πρωί οι γονείς δέκα μαθητών από το Ελαιοχώρι Καλαμάτας, δηλώνοντας πως μέχρι να λυθεί το θέμα μεταφοράς τους στα σχολεία, τα σταματούν από τη φοίτηση.
Οι γονείς επισκέφθηκαν την αντιεισαγγελέα κα Κυριακού, η οποία τους παρέπεμψε με παραγγελία στην Αστυνομία και ζήτησε να επισκεφθούν εκ νέου την Εισαγγελία, αν σε τρεις ημέρες δεν έχει λυθεί το θέμα.
Στο μεταξύ, χθες σε δηλώσεις τους οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς και η τοπική αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, τόνισαν ότι το 90% των μαθητικών δρομολογίων έχει τακτοποιηθεί, ενώ για ορισμένα, ανάμεσά τους κι αυτό του Ελαιοχωρίου, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από μεταφορείς. Για το λόγο αυτό σήμερα θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου δρομολογίου.


Στην Εισαγγελία
Οι γονείς του Ελαιοχωρίου χθες το πρωί μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκαν την Εισαγγελία.
Όπως τόνισαν, μιλώντας στο «Θάρρος», οι γονείς Σωτήρης Καπετανέας, Σταμάτα Κουκούτση και Μαρία Γκούζου, δεν μπορούν πλέον να μην ξέρουν πώς θα πάνε τα παιδιά τους σχολείο ή να χάνουν μεροκάματα για να τα μεταφέρουν οι ίδιοι. Επίσης, σημείωσαν ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μεταφέρονται πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου και ιδιαίτερα, όταν κάποια έχουν προβλήματα υγείας.
«Αναγκαζόμαστε και πληρώνουμε 30 ευρώ την ημέρα ταξί για να μεταφερθούν τα παιδιά στο σχολείο. Κτηνοτρόφοι είμαστε, πώς θα πληρώνουμε αυτά τα λεφτά. Αν τα πάμε εμείς, δεν πρέπει να πάμε για δουλειά. Γιατί στα διπλανά χωριά έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς και σε εμάς όχι; Είναι απελπιστική η κατάσταση», σχολίασε η κα Κουκούτση.
«Τα ένα παιδάκι πάσχει από μεσογειακή αναιμία, πώς θα μεταφέρεται στην καρότσα αυτό το παιδί το πρωί με το κρύο;», αναρωτήθηκε η κα Γκούζου.
«Κάθε εβδομάδα από το Σεπτέμβριο πηγαίνουμε στην Αντιπεριφερεία και συνέχεια μας λένε από Δευτέρα σε Τετάρτη. Πού θα πάει αυτό;», τόνισε ο κ. Καπετανέας.


Νέα διαπραγμάτευση
Ερωτώμενοι το μεσημέρι οι αντιπεριφερειάρχες για τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, σημείωσαν ότι είναι πολύ λίγα τα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί και καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν όλα.
«Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από την Περιφερειακή Αρχή, τα βλέπουμε ένα ένα αυτά τα προβλήματα και είμαστε προς το τέλος επίλυσής τους», τόνισε η κα Νικολάκου.
«Η Μεσσηνία ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα και κάλυψε άμεσα το 90% των δρομολογίων. Τα δρομολόγια που είναι κενά αυτή τη στιγμή και όλη αυτή η καθυστέρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε άλλους παράγοντες και όχι στην Περιφέρεια. Οφείλεται σε λάθος χωροταξία μαθητών, που άλλαξαν σχολείο, στο ότι σε αρκετά δρομολόγια δεν είχαμε ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες των ταξί. Για το συγκεκριμένο του Ελαιοχωρίου, εδώ και 2.5 μήνες βγαίνει συνεχώς σε διαπραγμάτευση και δεν έρχεται κανείς να το ζητήσει», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για τα δρομολόγια στα οποία υπάρχουν προβλήματα. 


ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...