Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ Θεσσαλονίκης:Η «Ανάπτυξή» τους στηρίζεται πάνω στη δική μας εξόντωση.Στις 27 Νοέμβρη καταδικάζουμε τη φτώχεια που μας επιβάλλουν..!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, αυτοκινητιστή
Όλοι εμείς που δίνουμε σκληρή μάχη για να επιβιώσουμε , εμείς που είμαστε ανασφάλιστοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμείς που είμαστε αντιμέτωποι με τη φοροληστεία, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς μπορούμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι στα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ; Επιτρέπετε να έχουμε ακόμη αυταπάτες ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται Συγκυβέρνηση και Ε.Ε. θα είναι προς όφελος μας; Η «Ανάπτυξή» τους στηρίζεται πάνω στη δική μας εξόντωση. Μας οδηγούν στο σφαγείο για να μεγαλώσει η πίτα που θα μοιραστούν τα μονοπώλια – οι υγιείς επιχειρηματίες, για να σώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου.
Στις 27 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, στον οποίο  προβλέπονται θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης: μονιμοποίηση όλων «έκτακτων χαρατσιών» , διατήρηση του ληστρικού συντελεστή 26% από το πρώτο € για τους μικρούς  και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ,- την ίδια στιγμή που οι φοροαπαλλαγές και τα “επενδυτικά κίνητρα” δυναμώνουν για το μεγάλο κεφάλαιο- μείωση ακόμη περισσότερο των
κοινωνικών δαπανών -  των ασφαλιστικών ταμείων, για την Παιδεία, την Υγεία και την περίθαλψη. 

Συνάδελφε ,
Σε καλούμε να πάρεις θέση. Να απαιτήσεις από το Σωματείο σου, την Ομοσπονδία σου να πάρει θέση: Στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ θα ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ  ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.  


Μπορούμε την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ  να κηρύξουμε ΑΠΕΡΓΙΑ!  «ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ , ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.»
Συνάδελφε, η κυβέρνηση ούτε αφελής είναι, ούτε παραστρατημένη, ούτε ανίκανη όπως διακηρύττει η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ έλεγαν πως η ΤΡΟΙΚΑ δεν έχει ενημερωθεί αναλυτικά για την ιδιομορφία των ΕΒΕ στην Ελλάδα και  η διεκδίκηση είναι υπόθεση από τα πάνω, είναι υπόθεση κάποιων ειδικών. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: ξεκλήρισμα των μικροεπαγγελματιών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι, αδράνεια και ανάθεση από μεριάς μας στα συνδικαλιστικά φερέφωνα. 
Η  μέχρι τώρα δράση  της πλειοψηφίας της διοίκησης  της ΓΣΕΒΕΕ ήταν όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά και επιβλαβής για το κίνημα. ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. Υπερασπίζονται τις καρέκλες τους και την πολιτική κατεύθυνση που υποστηρίζουν, αφήνοντας εμάς στο έλεος του αφανισμού και της εξαθλίωσης. Έχουν βάλει το χέρι τους στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συνάδελφε,
Μπορούμε να παλέψουμε μαζί για μια ενότητα στη βάση των κοινών μας συμφερόντων, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων και των Ομοσπονδιών, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ενάντια όχι μόνο στο Μνημόνιο, αλλά και τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε., ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει τόσο η τωρινή Κυβέρνηση, όσο και οι επόμενες που θα πίνουν νερό στη λογική «οι μικροί ΕΒΕ είναι διαρθρωτικό πρόβλημα». Αυτή η ενότητα θα στηρίζει την πάλη ενάντια στην φτώχεια, την ανασφάλεια και τα λουκέτα, θα εκφράζεται έμπρακτα με την υπεράσπιση όλων μας από τις κατασχέσεις, θα οδηγεί στην επιτυχία της απεργίας στις 27/11, ημέρα ψήφισης του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Θέλουμε ενότητα για να αντεπιτεθούμε και όχι ενότητα για να φτάσουμε στον πάτο.
Όταν εμείς παλεύαμε για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1ηΝοεμβρίου, ενάντια στην φτώχεια, όταν γίναμε ένα με το ποτάμι των 100.000 διαδηλωτών από τους περίπου 1.000 μαζικούς φορείς και Σωματεία, αυτοί έκαναν συμφωνίες «κορυφών» με 25 ομοσπονδίες φαντάσματα. Ομοσπονδίες που λείπουν από την καθημερινή αγωνία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που αρνούνται να συνεδριάσουν και να βάλουν αιτήματα και δράση. Μόνο τους μέλημα το «μάντρωμα» της αγανάκτησης και της οργής των συναδέλφων στο μαντρί της αυριανή Κυβέρνησης.
Ρωτάμε λοιπόν: τι απόφαση θα πάρουν για τις 27/ 11 μέρα πανελλαδικής απεργίας; Ποια πρακτικά μέτρα θα πάρουν για την επιτυχία της;
Συνάδελφε, παρόλο που η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ διατυμπανίζει ότι στη σημερινή κινητοποίηση υπάρχει διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία, ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ, αρνήθηκε ρητά και κατηγορηματικά να δώσει το λόγο στην Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση που αντιπροσωπεύει το 17,9% των εκλεγέντων αντιπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ- έτσι εννοούν την ενότητα !!!
Δεν θέλουμε και δε χρειαζόμαστε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
Η λύση βρίσκεται στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση, στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Κινητήριος, μοναδικός  μοχλός πίεσης και αντίστασης είναι η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάδειξη των πραγματικών αναγκών των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, η κλιμάκωση των αγώνων μας .
Απαιτούμε:
·      Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
·      Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
·      Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
·      Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
·      Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
·      Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.
·      Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.
·      Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
·      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.
·      Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
·      Πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών για τους πλημμυροπαθείς συνάδελφους. Πάγωμα των χρεών  σε δημόσιο και τράπεζες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, κατάργηση των δημοτικών τελών για το επόμενο εξάμηνο.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27  ΝΟΕΜΒΡΗ «ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ , ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.»
Στη Θεσσαλονίκη στις  10.30πμ  στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...