Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. - ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ..!

Οι νομοθέτες σε όλο τον πλανήτη πρέπει να εξασφαλίσουν το σεβασμό απέναντι στο νόμο και να εγγυηθούν ισότιμους όρους για όλο το φάσμα του ταξί,
συμπεριλαμβανομένου με τον αυτοαποκαλούμενο όρο «μεταφορά με ανταμοιβή» εταιρειών, όπως δηλώνουν οι υψηλά ιστάμενοι στα υπουργεία μεταφορών και στο κράτος.


Κολωνία-Γερμανία


Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) που αντιπροσωπεύει ταξί, λεωφορεία αλλά και ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών σε ολόκληρο τον κόσμο και η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών (ITF), η οποία ενώνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους στις μεταφορές σε όλο τον κόσμο, σήμερα έκαναν έκκληση στις αρχές να ελέγξουν πολύ προσεκτικά τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, όπως είναι η Uber. Οι δύο οργανώσεις που συναντήθηκαν στην Κολωνία, δήλωσαν ότι αυτό θα βοηθήσει και θα εξασφαλίσει ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται αλλά και να επιβάλλονται ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές και όλοι αυτοί που εργάζονται και προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη, ώστε να υπάρχει δίκαιος και ισότιμος ανταγωνισμός.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης IRU, ο Hubert Andela, δήλωσε: «Ο κλάδος των ταξί είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και καινοτόμους κλάδους στις δημόσιες μεταφορές. Είμαστε πολύ περήφανοι για το επιχειρηματικό πνεύμα που υπάρχει στον κλάδο μας, αφού αγκαλιάζει κάθε τελευταία τεχνολογία όπως είναι οι εφαρμογές των έξυπνων τηλεφώνων στα ταξί. Επιπροσθέτως, ο κλάδος αυτός ως τμήμα των υπηρεσιών στις δημόσιες μεταφορές, είναι επιφορτισμένος με μεγάλο αριθμό από θεσμικές και νομοθετικές υποχρεώσεις προς τους οδηγούς, που εγγυώνται την ασφάλεια, ποιότητα στις υπηρεσίες και δικαιώματα για τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας. 

Όλοι αυτοί που θέλουν να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες στην κοινωνία, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πρέπει να τηρούν και να συμμορφώνονται με τους κανόνες που ισχύουν στις μεταφορές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ισχύει ο νόμος της Άγριας Δύσης, όπου οι πελάτες θα βρίσκονται στο έλεος κάθε καουμπόι που δεν σέβεται και δεν παραδέχεται κανένα κανόνα ή νόμο».

Η Mac Urata, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ITF δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι στο ταξί αποτελούν ένα ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα των δημοσίων μεταφορών. Οι οργανώσεις οδικών μεταφορών δεν είναι αντίθετες στις καινοτομίες, αλλά αν οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την εξέλιξη που αποφέρουν οι νέες τεχνολογίες, όπως είναι η Uber, τότε θα υπάρξει η πλήρης ελευθερία με την έννοια της αναρχίας για όλους, όπου κάθε διασφάλιση προς τους πολίτες θα χαθεί, μαζί με τους μη επαγγελματικά καταρτισμένους οδηγούς που ένα τέτοιο σύστημα αναρχίας θα γεννήσει, αλλά και ημιαπασχολούμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Όλες οι εμπορικές ενώσεις παγκοσμίως έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύσεις σε αυτό το κομμάτι που η εξέλιξη και η καινοτομία έχει επιφέρει. Θέλουμε από τους νομοθέτες να κάνουν το ίδιο πράγμα».

Η IRU και η ITF μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών (FTF), θα εργαστούν ενωμένοι, με σκοπό να εντείνουν τη συνεργασία τους, στοχεύοντας στο να ενημερώσουν τους νομοθέτες, τις πολιτικές αρχές, τις ενώσεις καταναλωτών και όλους τους συσχετιζόμενους φορείς για θέματα που αφορούν ανταμοιβή για προμισθωμένες μεταφορές, όπως επίσης και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, όσον αφορά την εκπαίδευση και ενημέρωση των οδηγών ταξί, στοχεύοντας στην ασφάλεια του καταναλωτή, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και στην αφύπνιση όλων των πολιτών.

Η Διεθνής Ένωση Μεταφορών (IRU) είναι μια οργάνωση που αφορά τις μεταφορές, κατέχοντας έναν ενεργό ρόλο αντιπροσώπευσης σε εθνικές εμπορικές οργανώσεις. Οι υπηρεσίες της αφορούν όποιες υπηρεσίες σχετίζονται με λεωφορείο, ταξί, φορτηγό και γενικά κάθε μεταφορά, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική ανάπτυξη και ευημερία για κάθε κλάδο που αφορά μεταφορές μέσω μιας βιώσιμης κινητικότητας ανθρώπων και αγαθών παγκοσμίως.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών (ITF) είναι μια παγκόσμια οργάνωση που αντιπροσωπεύει 700 εμπορικές ενώσεις σε 150 χώρες και έχει πάνω από 4,5 εκατομμύρια μέλη.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/taxipoeiata?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...