Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ:OI Ταξιτζήδες ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Συγκοινωνιών..!

Την παραίτηση του Υπουργού Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη, ζητά ο σύνδεσμος αστικών ταξί Αμμοχώστου, επειδή κρίνει αντισυνταγματικές τις ενέργειες του, σε σχέση
με τις υλοποιήσεις πιατσών ταξί στην Αγία Νάπα.





Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα στο πρόσφατο παρελθόν το SigmaLive, όπου διαφάνηκε η απροθυμία του δήμου να προχωρήσει σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που προνοεί δημιουργία χώρων στάθμευσης για αστικά ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ανακοίνωσε στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής συγκοινωνιών την τελεσίδικη τροχιοδρόμηση υλοποίησης της απόφασης της αναθεωρητικής αρχής αδειών που λήφθηκε τον Απρίλιο του 2010 για δημιουργία χώρων στάθμευσης για αστικά ταξί στην Αγία Νάπα.

Στις 11/3/14 ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών μιλώντας σε σύσκεψη στο υπουργείο ενώπιον των συνδέσμων αστικών ταξί όλων των επαρχιών διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση με ή χωρίς τη συγκατάθεση του Δήμου.

Ο σύνδεσμος αστικών ταξί Αμμοχώστου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη επισημαίνει ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν είναι ξεχωριστό κράτος ούτε κατέχει κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα αρνησικυρίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπ. Συγκοινωνιών: Είναι υποχρέωση του Δήμου

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, μιλώντας στο SigmaLive και με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του θέματος, ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία πιατσών είναι υποχρέωση του Δήμου και πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί.

Επιμένει ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ τους ιδιοκτήτες ταξί, δηλώνοντας στο SigmaLive, ότι ο Δήμος δε θα προχωρήσει με τη δημιουργία πιατσών ταξί, για το καλό του τουρισμού. «Ο Δήμος, αποφάσισε μετά από νομικές συμβουλές, να μην προχωρήσει στη δημιουργία πιατσών για την καλύτερη οργάνωση και για την προστασία των τουριστών».  

Υπάρχουν είπε, πολλά προβλήματα καθώς στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δραστηριοποιούνται πέραν των 260 οδηγοί ταξί και πολλοί από αυτούς δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες.

Ο Δήμος , είπε ο κ. Καρούσος, έχει αρκετά παράπονα από τουρίστες σε σχέση με τη διακίνησή τους με τα ταξί, δίνοντας ως παράδειγμα καταδίκες ταξιτζήδων για βιασμό τουριστριών και καταγγελίες στο Δήμο για υπερχρεώσεις.


ΠΗΓΗt: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...