Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο.Α.Ε.Ε Δελτίο Τύπου : ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ - 3/7/2014..!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,                                                                 Αθήνα,  03 - 07 -2014
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
                         
             ΟΑΕΕ
      ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ  
                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ασφαλισμένους του, ότι μετά  τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, με βασικό στόχο την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, λόγω των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της χώρας,ισχύουν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τα εξής:

α) παροχές ασθένειας σε είδος (υποπ. Α3, ν.4254/2014): Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14.7.2005 και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου δεύτερου του 3845/2010 ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχή ασθένειας σε είδος, μέχρι 28.2.2015, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.

β) πρόσβαση στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ΚΥΑ Αριθ. Υ4α/ΓΠ/48985/3 Ιουνίου 2014): ασφαλισμένοι που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης (πολυήμερης και βραχείας) σε κρατικό Νοσοκομείο.

γ) πρόσβαση στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης (ΚΥΑ Αριθ.Γ.Π./Οικ.56432/28 Ιουνίου 2014):παροχή δωρεάν φαρμακευτικής φροντίδας για όσους απώλεσαν την ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών στα Ταμεία και για τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειάς τους.   
Με το παραπάνω νομοθετικό πλέγμα αντιμετωπίζεται το μείζον κοινωνικό θέμα της παροχής περίθαλψης σε ανασφάλιστους οφειλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...