Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Θεσσαλονίκη : Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για την πιάτσα των ταξί στην Καρόλου Ντήλ..!

Μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης έχει σημειωθεί ως προς τη συμφωνηθείσα λύση με τους ιδιοκτήτες ταξί για τη δημιουργία πιάτσας ταξί στην οδό
Καρόλου Ντηλ καθώς τίποτα δεν έχει προχωρήσει από την προηγούμενη άνοιξη όταν και είχε συμφωνηθεί να αλλάξει η κατεύθυνση της Καρόλου Ντήλ και η μια λωρίδα της να διατεθεί στα ταξί ως πιάτσα.

Οι αρμόδιοι του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ο εντεταλμένος σύμβουλος για συγκοινωνιακά θέματα, Γιώργος Δημαρέλος, παραδέχονται ότι υπάρχει καθυστέρηση, την οποία όμως αποδίδουν στα… απόνερα των εκλογών. «Ο δήμος δεν μπορεί πριν από την ορκωμοσία της νέας διοίκησης να πάρει αποφάσεις. Όμως, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα με την οποία θα ασχοληθεί η διοίκηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου», τόνισε ο κ. Δημαρέλος στο Voria.gr.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης, επισημαίνει ότι «φοβόμαστε ότι ο δήμος δε σκοπεύει να κάνει κάτι κι αυτό επειδή υπάρχουν αντιρρήσεις στις αλλαγές στην Κ. Ντηλ από τους ιδιοκτήτες των πάρκινγκ στην οδό Β. Ηρακλείου. Η κατάσταση παραμένει η ίδια, παρότι όλοι γνωρίζουμε πως με τη δημιουργία μιας μεγάλης πιάτσας θα έδινε μεγάλη ανακούφιση σε όλη τη λειτουργία του κέντρου. Υπάρχει απόφαση του δήμου για τη δημιουργία αυτής της πιάτσας στην Κ. Ντηλ μέχρι τη Β. Ηρακλείου ή ακόμη και μέχρι την Ερμού. Όμως ακόμη περιμένουμε και αναγκαζόμαστε να συνεχίζουμε την παρεμπόδηση της κυκλοφορίας επειδή δεν έχουμε που αλλού να πάμε».

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Voria.gr, το ζήτημα παραμένει πρώτο στην ατζέντα της νέας διοίκησης του δήμου (αναμένεται να δούμε εάν θα παραμείνουν τα ίδια πρόσωπα σ’ αυτή και μετά την 1η Σεπτεμβρίου) και εφόσον προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες είναι πιθανό περίπου τα Χριστούγεννα να υπάρξει μια οριστική λύση, με τις όποιες σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές απαιτηθούν σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο είναι ότι η επιβατική κίνηση στα ταξί είναι λιγοστή και περιορισμένη. «Είμαστε λίγο χειρότερα κι από πέρυσι», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης.

«Όποιος δεν έχει ολόκληρο ταξί δε βγαίνει οικονομικά. Τα χρήματα δε φτάνουν. Δεν μπορούν πολλοί πλέον να πληρώσουν την εφορία και υπάρχει έντονο ασφαλιστικό πρόβλημα, διότι δεν πληρώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ. Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Το ταξί το έπαιρνε από το περίσσευμά του. Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια τάση να φεύγουν συνεχώς επαγγελματίες από τον κλάδο. Ειδικά όσοι έχουν μισό ταξί παίρνουν την απόφαση να αποχωρήσουν, χρεωμένοι πλέον με χιλιάδες ευρώ. Διακόπτουν το επάγγελμα, πουλάνε το μερίδιο στο ταξί και ψάχνουν δουλειά ως υπάλληλοι. Αυτή είναι η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Γιαννακάκης.

Παρόλα αυτά τα ραδιοταξί συνεχίζουν μέσα από καινοτόμες εφαρμογές και προσπαθούν να προσελκύσουν επιβατικό κοινό. Η συμφωνία με τον ΟΣΕ για συνδυασμένες μετακινήσεις είναι σε ισχύ και πηγαίνει καλά, πολλά ταξί πλέον διαθέτουν wi-fi για τους πελάτες και για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχει μπει σε λειτουργία η εφαρμογή Wiserside, με την οποία φαίνεται η κίνηση στους δρόμους ανά πάσα στιγμή και έτσι το ταξί επιλέγει τη συντομότερη διαδρομή ώστε να μεταφέρει με μικρότερο κόστος και δίχως την ταλαιπωρία του μποτιλιαρίσματος τους πελάτες στον προορισμό τους.


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...