Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΡΘΡΟ Του Κώστα Δήμου, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α: Όχι στην αριθμολαγνεία, ναι στο κοινωνικό πρόσωπο..!

Μετά και την ολοκλήρωση τω ν  ευρωεκλογών και τις εκλογές σε  περιφερειακό-τοπικό
επίπεδο  καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα μηνύματα που έστειλε ο ελληνικός λαός ήταν
ξεκάθαρα. Μπορεί όλα τα κόμματα –όπως ισχυρίστηκαν- να βγήκαν νικητές από αυτή την εκλογική διαδικασία, όμως η πραγματικότητα είναι μία. Οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τις κυβερνήσεις συνεργασίας γι αυτό και δεν έδωσαν σε κανέναν ισχυρή πλειοψηφία. 
Απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Ο λαός γύρισε την πλάτη στους μηδενιστές  και σε όσους παράγουν ανούσιες κομματικές κορώνες. Παράλληλα κατέδειξε ότι τα περιθώρια ανοχής για την κυβέρνηση είναι ελάχιστα. Ο κόσμος θέλει –και καλά κάνει- άμεσα αποτελέσματα. Θέλει να πιάσουν τόπο οι θυσίες που κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Με δεδομένη την παρουσία της τρόικας στη χώρα μας, καταλαβαίνουμε ότι τα περιθώρια για ανακουφιστικές ρυθμίσεις είναι στενά. Στο σημείο που βρισκόμαστε όμως, οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση φαντάζουν μονόδρομος.  Αν δεν ‘’τρέξει’’ χρήμα στην αγορά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν υπό το φάσμα της ανεργίας, της εξοντωτικής φορολόγησης και της αβεβαιότητας για το αύριο. Αν αυτά δεν αλλάξουν – κι αυτό ακριβώς περιμένουμε από την κυβέρνηση-  τότε δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες.
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση του ΣΑΤΑ προς την κυβέρνηση και θεωρώ ότι εκφράζει όχι μόνο εμάς αλλά και το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων και εργαζομένων. Προβλήματα υψηλής φορολόγησης και οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν όλοι. Η αυστηρή κριτική που ασκήσαμε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του είναι απλά η αποτύπωση της καθημερινότητας που βιώνουμε.  Ας συνειδητοποιήσουν όσοι κάθονται πίσω από ένα υπουργικό γραφείο ότι οι αποφάσεις που παίρνουν έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας πλέον και όχι απλά στη δουλειά μας. Η κυβέρνηση πρέπει σήμερα κιόλας να ξαναβρεί το κοινωνικό της πρόσωπο και να απαγκιστρωθεί από την αριθμολαγνεία.  Πόσο πιο απλά να το πούμε. Δεν αντέχουμε άλλο.

Τολμήστε με τον ΟΑΕΕ
Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει τη λύση του. Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση και τόλμη και όχι απλή λογιστική διαχείριση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι οφειλές στον ΟΑΕΕ.  Το ασφαλιστικό μας ταμείο κάθε μέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο στα χρέη και κινδυνεύει με αφανισμό. Οι οφειλέτες αδυνατούν να πληρώσουν αφού οι ρυθμίσεις που επιλέχτηκαν είναι δώρο-άδωρο. Δεν μπορεί κανείς να ανταποκριθεί σε ρυθμίσεις 24 ή 36 ή 48 δόσεων. Και όμως το υπουργείο Εργασίας επιμένει σε αυτή την άγονη τακτική που στερεί και χρήματα άρα βιωσιμότητα για το ταμείο, και κρατά εγκλωβισμένους στα χρέη και ανασφάλιστους χιλιάδες εργαζόμενους
Προτείναμε την αποπληρωμή των οφειλών σε 100 δόσεις και την παραγραφή των τόκων. Προτείναμε την διαγραφή  των χρεών με προσμέτρηση αυτών σε συντάξιμα χρόνια. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν υιοθετήθηκαν από τους ειδικούς.

Η τουριστική περίοδος και η υποκλοπή έργου
Είμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της. Σε ότι αφορά το ταξί όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα χάος. Ελπίζαμε σε μία μικρή οικονομική ανάκαμψη, ειδικά σε τουριστικές περιοχές. Αντ αυτού όμως βρεθήκαμε μπροστά σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό και μια ανεξέλεγκτη πειρατεία για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το υπουργείο Τουρισμού. Η ανεξήγητη κωλυσιεργία στην έκδοση των προβλεπόμενων από τους νόμους 4093 και 4254 ερμηνευτικών εγκυκλίων οδήγησε  σε μια χαοτική κατάσταση από την οποία χαμένοι βγήκαν μόνο οι ταξιτζήδες.  
Τα φαινόμενα υποκλοπής έργου είναι πολλά και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια γι αυτά. Αν δεν αλλάξει κάτι και μάλιστα άμεσα τότε πολύ δύσκολα θα διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου,

Το φορολογικό
Γνωρίζαμε ότι το φορολογικό σύστημα είναι ιδιαίτερα σκληρό. Τα πρώτα εκκαθαριστικά προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση  στους φορολογούμενους αφού καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα μισά από τα κέρδη που κατέγραψαν στην προηγούμενη οικονομική χρήση. Είναι η πιο δύσκολη χρονιά για όλους μας. Τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουμε δεν υπάρχουν. Και σίγουρα αυτό το φορολογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Οι αντοχές, οικονομικές και ψυχικές έχουν τελειώσει. Τα ευχολόγια της κυβέρνησης και οι υποσχέσεις για βελτιώσεις δεν ανακουφίζουν κανένα. Αντίθετα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κάθε μέρα φουντώνει όλο και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...