Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΡΟΔΟΣ: Οι πιάτσες των ταξί στην περιοχή Ζέφυρος..!

Γράφει ο  Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Αυτή την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι στο κατακόρυφο, λογικό είναι να έχουμε διάφορα προβλήματα

που χαρακτηρίζουν μια τουριστική πόλη σαν τη Ρόδο, όπως εν προκειμένω την έλλειψη ταξί στις περιφερειακές πιάτσες-στάσεις όπως αυτές στην περιοχή Ζέφυρος, πλατεία ταχυδρομείου, στη διασταύρωση της οδού Καναδά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ένα σημείο όπου συναντώνται και περνούν όλα τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας.

Υπάρχουν λοιπόν ώρες αιχμής όπου σε αυτές τις πιάτσες και για αρκετό χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει ούτε ένα ταξί για δείγμα, έστω για να εξυπηρετήσει μια επείγουσα ανάγκη μεταφοράς συμπολίτου μας κυρίως αλλά γιατί όχι και ξένων επισκεπτών μας που διαμένουν στην αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή του Ζέφυρου και της νέας μαρίνας.

Το πρόβλημα δηλαδή η έλλειψη ταξί στις περιφερειακές πιάτσες-στάσεις των ταξί, επιδεινώνεται καθημερινά, εξαιτίας της κακής λειτουργίας των αστικών λεωφορείων, τα οποία παρεκκλίνουν χρονικά των τακτικών δρομολογίων τους ή τα ακυρώνουν εξαιτίας λένε της έλλειψης λεωφορείων ή της ανάγκης κάλυψης της τουριστικής αγοράς με νέα δρομολόγια, σε διάφορα τουριστικά σημεία του νησιού αφού έτσι πρέπει.

Κανείς δεν αντιλέγει για τις τουριστικές ανάγκες της πόλης, αλλά ας μην ξεχνούν ποτέ ότι εκτός των τουριστών-επισκεπτών στην πόλη κατοικούν μερικές χιλιάδες δημότες με τρέχουσες ανάγκες της καθημερινότητας, για τις οποίες οι αρμόδιοι μας υπόσχονται λύσεις συνεχώς.

Η συμπαθής τάξις των ταξί που αυτοδιοικείται δεν θα πρέπει να αψηφεί σε καμία περίπτωση τους δημότες μόνιμους κατοίκους της πόλης μας οι οποίοι την χειμερινή και μη τουριστική περίοδο στηρίζουν συμβάλλουν στο συμπληρωματικό τους εισόδημα, είναι τακτικοί και καλοί πελάτες και κάνουν τακτική χρήση των ταξί.

Το θέμα των σταθμών ταξί θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και οργανωτικά, δηλαδή όπου υπάρχει σταθμός ταξί πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής με κάθισμα όπως περίπου οι στάσεις των λεωφορείων, πρέπει εκεί να υπάρχει καρτοτηλέφωνο, ειδικός φωτισμός το βράδυ, στάσεις κλειστές τον χειμώνα, ανοικτές το καλοκαίρι, ο δε χώρος να οριοθετείται για να μη καταλαμβάνονται από Ι.Χ., χώρος πολιτισμένος όπως πρέπει.

Οι σταθμοί των ταξί θα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά με τα αστικά λεωφορεία, ούτως ώστε η έλλειψη του ενός να καλύπτεται από την παρουσία του άλλου, ενώ θα πρέπει τέλος πάντων κάποτε να δούμε και τα μικρά γρήγορα και ευέλικτα λεωφορεία (mini bus) να κυκλοφορούν συστηματικά στην πόλη και να καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.

Εξάλλου η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης είναι χαώδης και θα βοηθούσε πολύ κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οι ροδίτες να μην κάνουμε χρήση των ι.χ. για το κέντρο-Μανδράκι, αλλά να χρησιμοποιούμε την αστική συγκοινωνία, γιατί αν έχει πολύ ζήτηση θα αναγκασθεί, θα την αναγκάσουμε να λειτουργεί τακτικά, κανονικά, με συνέπεια.

Χρειάζεται όλοι να σκύψουμε με ενδιαφέρον στα μικρά καθημερινά προβλήματα της πόλης, δεν αρκεί μόνο η κριτική και η μουρμούρα, απαιτείται και συμπαράσταση όλων μας γιατί η πόλη μας δέχεται μεγάλο αρθμό τουριστών, πρέπει όλοι να είναι και να μείνουν ευχαριστημένοι, τους χρειαζόμαστε.

Πηγή :http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...