Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΡΘΡΟ Του Μάκη Κασιδιάρη, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ: Θέλουμε την έκδοση των εγκυκλίων τώρα και την έναρξη αυστηρών και συστηματικών ελέγχων …χθες ..!

Παρά το γεγονός ότι οι τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι  διανύουμε μια καλή τουριστική χρονιά και οι αφίξεις τουριστών είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, εντούτοις στην
πλειοψηφία των ταξιτζήδων αυτή η αύξηση δεν έχει πιστωθεί στο τζίρο μας όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.  
Με την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία είναι αληθινά , καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι,  η υποκλοπή έργου οργιάζει, τα ενοικιαζόμενα μετά οδηγού κάνουν – παράνομα- χρυσές δουλειές , οι έλεγχοι για την τήρηση του νόμου δεν γίνονται και το υπουργείο Τουρισμού περί άλλων τυρβάζει…
Σε όσες συζητήσεις κάναμε –και ήταν αρκετές αυτές- συμφωνήσαμε ότι για να έχουν ισχύ οι νόμοι που ψηφίστηκαν απαιτούνται και η έκδοση εγκυκλίων (ερμηνευτικών) και υπουργικών αποφάσεων αλλά και η εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να σταματήσει από την αρχή κάθε διάθεση παρανομίας. Είχαμε συμφωνήσει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Οι καταγγελίες για παρανομίες που έχουν φτάσει στα χέρια μας είναι πολλές  και έχουν ενημερωθεί γι αυτό όλες οι αρμόδιες αρχές. Η περίοδος χάριτος που είχε το υπουργείο Τουρισμού για να ρυθμίσει όλες αυτές τις εκκρεμότητες τελείωσε. Η προχωρά άμεσα στην έκδοση των αποφάσεων που εκκρεμούν και αρχίζουν οι έλεγχοι, ή η τουριστική περίοδος θα έχει στιγμές σαν κι αυτές του 2011. 
Προειδοποιήσαμε γι αυτό και εξηγήσαμε ότι δεν είναι απειλή , αλλά αυτοάμυνα. Δεν γίνεται να είμαστε απλοί παρατηρητές των γεγονότων, να μας κλέβουν ασύστολα και μπροστά στα μάτια μας και να μην αντιδρούμε. Εδώ που φτάσαμε, δεν μας αρκούν ούτε η κατανόηση ούτε οι διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα. Θέλουμε την έκδοση των εγκυκλίων τώρα και την έναρξη αυστηρών και συστηματικών ελέγχων …χθες.
Σε αυτό το σημείο να εξηγήσω ότι, η κωλυσιεργία που υπάρχει έχει αφετηρία μόνο το υπουργείο Τουρισμού και όχι το υπουργείο Μεταφορών. Τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του Μεταφορών κατανοούν το πρόβλημα που υπάρχει και συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...