Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)..!

ΦΕΚ B 1227 - 14.05.2014
Αριθμ. οικ.13822/1089
Κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη
διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ−ΕΤAM του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Το Π.Δ. 85/2012 (ΦΕΚ Α’ 141) «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρ.1 του Π.Δ. 88/2012 (ΦΕΚ Α’ 143).
2. Το Π.Δ. 86/2012 (ΦΕΚ Α’ 141) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
3. Την υπ’ αριθμ. οικ.27129/120/23−8−13 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2059) «Οργάνωση, αρμοδιότητες, διάρθρωση και λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
4. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθ. 101 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α’/167).
5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται ουδεμία δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «εισπράξιμες» και οι οποίες πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Η οφειλή να αφορά σε χρονική περίοδο όχι πέραν των έξι μηνών από την ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής της. Η εν λόγω οφειλή μεταβιβάζεται στο Κ.Ε.Α.Ο. μαζί με οφειλές προηγουμένων ετών του ιδίου οφειλέτη. Στις οφειλές που μεταβιβάζονται στο Κ.Ε.Α.Ο δύναται να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές παλαιότερης χρονικής περιόδου, εφόσον αυτές μεταβιβάζονται εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης βεβαίωσης τους, η οποία εκδίδεται μετά από έλεγχο του αρμόδιου φορέα.
2. Το ύψος της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων, που μεταβιβάζεται στο Κ.Ε.Α.Ο. να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 € και άνω.
3. Οι οφειλές να μην τελούν υπό δικαστική αναστολή.
4. Οι οφειλές να μην αφορούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Επιπλέον, για τους αντίστοιχους οφειλέτες, θα πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:
1. Ο οφειλέτης να μην έχει ενεργή ρύθμιση ή να μην έχει τηρήσει τους όρους προηγούμενης ρύθμισης τμηματικής καταβολής.
2. Ο οφειλέτης να μην βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ή υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
Για τον ορισμό κριτηρίων για τον προσδιορισμό των «εισπράξιμων» ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΦΚΑ με σκοπό την παραπομπή τους στο μητρώο οφειλετών του Κ.Ε.Α.Ο., απαιτείται να αξιοποιηθούν πλήρως οι πληροφορίες που βρίσκονται διαθέσιμες στο μητρώο οφειλετών των ΦΚΑ, ως προς την κατάσταση κάθε οφειλής και κάθε οφειλέτη και η παροχή της σχετικής πληροφόρησης στο Κ.Ε.Α.Ο.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...