Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ: Σε νέα απεργία διαμαρτυρίας οι οδηγοί ταξί στη Βαρκελώνη..!

Χειρόφρενο για 24 ώρες σήκωσαν και πάλι σήμερα τα ταξί στη Βαρκελώνη. Οι οδηγοί ταξί διαρτύρονται για εφαρμογές όπως η Uber που επιτρέπουν τη χρήση εντοπισμού ιδιωτών
οδηγών πρόθυμων να μεταφέρουν επιβάτες όπως οι οδηγοί ταξί, παρότι όμως δεν έχουν καμία άδεια.


Την 24ωρη απεργία, κήρυξαν τα συνδικάτα ταξί Elite και CNT. Η συγκέντρωση της διαδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Plaza Catalunya και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας. Η απεργία ήταν ιδιαίτερα εμφανής στις άδειες πιάτσες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο El Prat και στο σταθμό Sants.

Από το IMT (Instituto Metropolitano del Taxi), τον φορέα που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση όλων των ταξί στην μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης, τόνισαν χαρακτηριστικά ότι "σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ταξί στη Βαρκελώνη" και επιβεβαίωσαν ότι η συμμετοχή των οδηγών ταξί στην απεργία είναι καθολική. Σε σημεία όπου καθημερινά υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση για ταξί, όπως στο αεροδρόμιο El Prat, στο σταθμό Sants, στα νοσοκομεία, στην Plaza Catalunya ή στα τουριστικά αξιοθέατα και στα ξενοδοχεία σήμερα δεν βρίσκονται καθόλου ταξί. Το IMT αντιτίθεται στην Uber και λέει ότι «λειτουργεί παράνομα». Το συνδικάτο CNT έχει προειδοποιήσει ότι "χιλιάδες οδηγοί ταξί θα χάσουν τη δουλειά τους".

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ccaa.elpais.com και στο thelocal.es, η αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδια για πρόστιμα ύψους έως 6.000 ευρώ (8.000 δολάρια) σε όσους οδηγούς χρησιμοποιούν εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το «app» και τη σφραγίδα στα αυτοκίνητα τους.

Οι οδηγοί και οι εταιρείες που μεταφέρουν επιβάτες με αντάλλαγμα την οικονομική αποζημίωση χρειάζονται την έγκριση των αρμόδιων αρχών και τις απαιτήσεις που αναφέρονται στους νόμους για τις χερσαίες επιβατικές μεταφορές. Παντού υπάρχουν νόμοι και κανόνες και πρέπει να τηρούνται.












(Το αεροδρόμιο El Prat δίχως ταξί)

(Το αεροδρόμιο El Prat δίχως ταξί)

(Ο σταθμός Sants δίχως ταξί)

(Ο σταθμός Sants δίχως ταξί)

(Καθολική η συμμετοχή των οδηγών ταξί στην απεργία)

ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...