Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Νέες τεχνολογίες στα ραδιοταξί..!

Το χαρακτηριστικό στοιχείο σε κάθε ΕΔΧ αυτοκίνητο που «ανήκει» σε ραδιοταξί στην Ελλάδα είναι η «κουκούλα» στην οροφή με την ένδειξη RADIOTAXI ή το λογότυπο του
ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ όπου «ανήκει» μαζί με έναν αριθμό που είναι μοναδικός για κάθε ΕΔΧ αυτοκίνητο στο ραδιοταξί όπου «ανήκει» και η γνωστή κεραία για το CB ώστε να υπάρχει επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας επιπλέον τρόπος επικοινωνίας του ΕΔΧ αυτοκινήτου με το τηλεφωνικό κέντρο του ραδιοταξί που «ανήκει» και αυτός γίνεται με τη χρήση tablet, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται η παράλληλη χρήση του CB.

Πολλά τα θετικά των ραδιοταξί από την πρόσθετη χρήση των tablet και θα αναφερθούμε μονάχα σε μερικά όπως είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών στέλνοντας το κοντινότερο διαθέσιμο αυτοκίνητο με τη χρήση του GPS, όπως είναι το σύστημα κρυφού συναγερμού σε περίπτωση κινδύνου αλλά και η ασφάλεια που υπάρχει στον οδηγό και στους επιβάτες λόγω της συνεχής επαφής με το τηλεφωνικό κέντρο μέσω εντοπισμού του στίγματος του κάθε αυτοκινήτου ταξί με GPS, όπως είναι η παροχή δυνατότητας σύνδεσης των επιβατών στο διαδίκτυο ή μια ευχάριστη περιήγηση τουριστών με τη λήψη των κατάλληλων πληροφοριών, του κατάλληλου υλικού, την κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το σημείο όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο με τη χρήση του GPS.

Επίσης, υπάρχει αναφορά του αριθμού των ταξί που βρίσκονται σε κάθε πιάτσα και ταυτοποίηση (πόσα και ποια αυτοκίνητα) σε πραγματικό χρόνο προς αποφυγή των «άδειων χιλιομέτρων» για τον εντοπισμό στάθμευσης στην πιάτσα με τα λιγότερα ταξί.

Τέλος, με τη χρήση tablet και με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων πολλών διαφορετικών ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ από το ίδιο τηλεφωνικό κέντρο ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση (παράδειγμα των ραδιοταξί Ξάνθης και Κομοτηνής).

Βέβαια υπάρχουν και άλλα που μπορούν να φέρουν και δουλειά και πρόσθετα έσοδα αν τρέξουν σωστά, όμως για ανταγωνιστικούς και ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να τα αναφέρουμε.

Οι εφαρμογές εξελίσσονται συνεχώς κάνοντας τη χρήση τους όλο και πιο εύχρηστη και φιλική προσθέτοντας λειτουργίες και υπηρεσίες προς τους επιβάτες των ταξί που έως τώρα κανείς δεν φανταζόταν ότι θα τις έβρισκε μέσα σε ένα ταξί.

Πολλά ραδιοταξί ανά την Ελλάδα έχουν προχωρήσει παραπέρα κάνοντας ένα βήμα παραπάνω υιοθετώντας πενταψήφιο αριθμό πανελλαδικής κλήσης για ταξί και εφαρμογή για smartphone φτιαγμένη και διαχειριζόμενη από ταξιτζήδες για ταξιτζήδες για τους επιβάτες των ταξί όπου εύκολα, γρήγορα και με μια πολύ απλή διαδικασία εγγραφής μπορούν να καλούν ταξί στο σημείο που βρίσκονται με τη χρήση του GPS του smartphone τους χωρίς καν να χρειάζεται να γνωρίζουν πως λέγεται η οδός που βρίσκονται. Βέβαια υπάρχουν και ραδιοταξί που έχουν τη δική τους εφαρμογή με τις ίδιες δυνατότητες.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση η δημοσίευση που διαβάσαμε στοlarissanet.gr «Ραδιοταξί …από το μέλλον στην Καρδίτσα!» όπου περιγράφεται ο νέος τρόπος λειτουργίας των ραδιοταξί στην Καρδίτσα σε συνεργασία με την εταιρία ΝΕΤΕΝ.

Με την εφαρμογή της NETEN έως αυτή τη στιγμή δουλεύουν το Ραδιοταξί Χαλκιδικής, το Ραδιοταξί Μυτιλήνης, το Ραδιοταξί Καβάλας, το Ραδιοταξί Mercedes Θεσσαλονίκης, το Ραδιοταξί Ξάνθης, το Ραδιοταξί Κομοτηνής, το Ραδιοταξί Καρδίτσας και το Ραδιοταξί Γλυφάδας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη εδώ και 7 μήνες, από το τηλεφωνικό κέντρο της Ξάνθης εξυπηρετείται παράλληλα με επιτυχία και το ραδιοταξί Κομοτηνής και υπάρχει ήδη ο εξοπλισμός, τεχνολογικά και με την υποστήριξη της NETEN, από τον ίδιο χώρο να εξυπηρετηθούν και άλλα ραδιοταξί χωρίς να παίζει κανένα ρόλο η χιλιομετρική απόσταση από το τηλεφωνικό κέντρο.

Η ΝΕΤΕΝ έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται επί της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ 81 με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2310911350 και email επικοινωνίας το admin@neten.gr

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ EUROTAXI ΞΑΝΘΗΣ


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...