Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Άρθρο του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α :Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς. Μαχάτμα Γκάντι..!

Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ για άμεση αντίδραση στον πόλεμο που δεχόμαστε ως επαγγελματίες, ως εργαζόμενοι και ως
πολίτες από την κυβέρνηση, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο κλάδος μας παραμένει συμπαγής και ενωμένος. Πάνω  από κομματικές σκοπιμότητες και από ιδέες που πρεσβεύει ο καθένας βρίσκεται πάντα η αγάπη για το επάγγελμά μας και η αγωνία για το αύριο.
Η κατάσταση είναι απελπιστική και τα μέτωπα που πρέπει να πολεμήσουμε αρκετά. Δυστυχώς τα δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα, η υψηλή φορολογία και οι οφειλές στον ΟΑΕΕ είναι ζητήματα που αφορούν την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται συμμαχίες και κοινός αγώνας από όλους. Εμείς σαν κλάδος κάναμε την αρχή και πιστεύουμε ότι θα παρακινήσουμε κι άλλους να μπουν στο δρόμο της αντίδρασης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όσο παραμένουμε απλοί παρατηρητές των αποφάσεών τους τόσο δυσκολότερα θα γίνονται τα πράγματα.
Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που απλώς διαχειρίζεται τις εντολές των δανειστών της. Που αδιαφορεί για την καθημερινότητα του λαού, για τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την εξαθλίωση των ανθρώπων. Τους ενδιαφέρει μόνο να διατηρήσουν τις θεσούλες τους και τον παχυλό μισθό τους.
Η αγανάκτηση του κόσμου και η απελπισία είναι έκδηλη σε κάθε προσπάθεια που επιχειρεί. Έχουμε επιδοθεί όλοι σε έναν αγώνα δρόμου, όχι για να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας αλλά για να πληρώνουμε τους φόρους που κάθε τόσο επινοούν. Η αφαίμαξη των εργαζομένων και η φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει γίνει αυτοσκοπός τους. Είμαστε στην αρχή μιας συντονισμένης προσπάθειας να χάσουμε ως πολίτες κάθε ιδιοκτησία, κάθε περιουσιακό στοιχείο. Μας θέλουν φτωχούς,  αδύναμους και άνεργους για να μας χρησιμοποιούν,  όπως και όποτε θέλουν, με μισθούς πείνας. Αυτή την ανάπτυξη οραματίζονται, αυτή την ανάπτυξη προετοιμάζουν.
Ζητήσαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Κάποιοι ειρωνεύτηκαν το αίτημά μας, με το επιχείρημα και ποιοι να κυβερνήσουν;  Μα θεωρούμε υπεύθυνο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για την κατάντια της χώρας μας σήμερα. Από ποιον θα ζητούσαμε ευθύνες αν όχι από αυτόν και τους υπουργούς του; Δική τους ευθύνη είναι η δυστυχία του λαού, όχι δική μας. Δική τους ευθύνη είναι οι αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων που δεν άντεξαν την χρεωκοπία, όχι δική μας. Δική τους ευθύνη είναι το 30% ανεργία όχι δική μας. Δική τους ευθύνη είναι οι χιλιάδες ανασφάλιστοι στον ΟΑΕΕ, όχι δική μας.
Τολμήσαμε και είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αδιαφορούμε αν ενοχλήσαμε τους βολεμένους και τους κομματικοδίαιτους συμπολίτες μας. Δεν ξέρουμε να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Μας εμπαίζουν συστηματικά, κερδίζουν χρόνο εις βάρος μας για να υλοποιήσουν τα ανθελληνικά σχέδια της τρόικα. Κάθε μέρα που περνάει είναι μια νίκη γι αυτούς ενώ για μας σφίγγει πιο πολύ η θηλιά στο λαιμό μας. Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στους συναδέλφους μας, να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό μας έμεινε να κάνουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...