Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΚΡΗΤΗ: Παίρνουν θέση και τα ταξί για τη "ναυμαχία"

Με αναλυτική ανακοίνωση ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Ηρακλείου παίρνει θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις προθέσεις του ΟΛΗ για οριοθέτηση πιάτσας ταξί ΑμεΑ στην πλατεία 18 Άγγλων :


"Κύριοι  η Διοίκηση  του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Επαγγελματιών Ταξί Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει δημόσια και να τοποθετηθεί για το θέμα που έχει προκύψει μετά την οριοθετήσει της πιάτσας ταξί στο επίμαχο σημείο της ιστορικής  Πλατειάς 18 Άγγλων στην αφετηρία της 25ης Αύγουστου.

Καταρχήν η Διοίκηση του Συλλόγου σαν συνδικαλιστικό όργανο  τα τελευταία 4 έτη θέτει ζητήματα που αφορούν την ασφαλή επιβίβαση αποβίβαση και την ασφάλεια των επιβατών που κάνουν χρήση ε.δ.χ. ταξί για την μεταφορά τους βάση την ορθή λειτουργία και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις σύγχρονες ανάγκες που προκύπτουν.

Η Πλατεία 18 Άγγλων αποτελεί στρατηγικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου ,με θεά το ενετικό λιμάνι και το φρούριο Κούλες, παράλληλα αποτελεί πύλη εισόδου μέσω του πεζόδρομου της 25ηςΑύγουστου για το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.

Παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση τα  τελευταία χρόνια τους θερινούς μήνες, από  Ηρακλειώτες κατοίκους που κατεβαίνουν για την βόλτα τους και τον περίπατο τους καθώς και από επισκέπτες της πόλης μας.

 Στις μέρες μας έχουμε την τύχη ο ΟΛΗ να καταβάλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να καταστήσει το λιμάνι του Ηρακλείου σε πύλη εισόδου και σε λιμάνι αναφοράς για την κρουαζιέρα στην Μεσόγειο. Οι  πάντες γνωρίζουν  το έργο που επιτελεί στον Οργανισμό ο διευθύνων σύμβουλος κος Μπρας Ιωάννης. Ένας άνθρωπος τεχνοκράτης με γνώσεις στο αντικείμενο του και με έντονα αντανακλαστικά έτοιμος να αφουγκραστεί όλα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ του ΟΛΗ και των εμπλεκόμενων φορέων.

Την συγκειμένη πρόταση περί σχεδιασμού της πιάτσας  την έθεσαν οι προκάτοχοι μας στην διοίκηση του Συλλόγου μας πριν 3 χρόνια καθώς διέκριναν την αναγκαιότητα αυτής. Αφού συζητήθηκε σε όλα τα όργανα του Δήμου Ηρακλείου, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Βασιλάκη Μανόλη, στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του δήμου, στην Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής, καθώς και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης υπάρχουν σχετικές αποφάσεις (στην διάθεση σας), οι οποίες παραπέμπουν για το αίτημα μας τούτο στον ΟΛΗ και στην κρίση αυτού καθότι έχει δικαιοδοσία στον χώρο και στο αρμόδιο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας   Κεντρικό  Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Μετά  το πάγιο  και επιτακτικό χρόνιο  αίτημα μας  πάντα με γνώμονα το επιβατικό κοινό αλλά και την εξυπηρέτηση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες από το επίμαχο σημείο ο Διευθύνων Σύμβουλος κατανόησε την άποψη μας και όρισε πιάτσα ε.δ.χ. ταξί στο σημείο της 25ης Αύγουστου αφού έλαβε όλες τις νόμιμες γνωμοδοτήσεις του Οργανισμού αλλά και του Λιμεναρχείου.

Μετά από χρόνια και αφού ξεπεράστηκαν πολλοί γραφειοκρατικοί σκόπελοι, ένα δίκαιο αίτημα μας, είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Αυτή την στιγμή βρίσκεται ένας επιχειρηματίας του κλάδου του τουρισμού, με αμφίδρομη σχέση με επαγγελματίες του χώρου μας, να διαμαρτύρεται  έντονα για αυτήν την απόφαση. Εμείς σαν άνθρωποι  επαγγελματίες οδηγοί αναρωτιόμαστε εάν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που υπηρετεί κατά καιρούς τον δημόσιο βίο και τα κοινά από διαφορές θέσεις, έχει κάποια μελέτη στα χεριά του, κάποια έγκριση από αρμόδια αρχή, που να του επιτρέπει να κάνει στάση και στάθμευση στην πρόσοψη του καταστήματος, που τυγχάνει να βρίσκεται σε κυκλικό κόμβο… Τα συμπεράσματα  δικά σας…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...