Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Υπ. Μεταφορών Μ. Βορίδης στην εκπομπή της Κ. Μακρή στον Real fm (Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011)

Ο Υπουργός επιμένει σε οργανωμένη απελευθέρωση και με πληθυσμιακά κριτήρια.
Η κ. Μακρή τα προτιμάει ελεύθερα !

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για την συνέντευξη λέει :

15/12/2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Υπoυργού ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί σε σχέση με το μνημόνιο απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μ. Βορίδης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι περιθώρια σας άφησαν χθες για να κάνετε βήματα προς μια πιο αποδεκτή λύση ως προς την απελευθέρωση των ταξί. Μιλάμε για πληθυσμιακά κριτήρια, μιλάμε για διαφορετικές τιμές στο παράβολο;
ΒΟΡΙΔΗΣ: Η πρώτη υποχρέωση που έχω αναλάβει από το μνημόνιο είναι να αρθεί η απαγόρευση στην έκδοση των αδειών. Η δεύτερη υποχρέωση είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια απελευθέρωση με βάση τα όσα ορίζει ο Νόμος 3919. Ο νόμος αυτός ορίζει όμως ότι μπορεί να εισαχθούν περιορισμοί και ρυθμίσεις οι οποίες στηρίζονται  σε υπέρτερο δημόσιο συμφέρον. Το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον είναι προφανώς η προστασία της συγκοινωνίας, της συγκοινωνιακής υποδομής των διοικητικών ενοτήτων και βεβαίως το περιβάλλον.  Άρα, τα δύο κριτήρια στα οποία έχω αναφερθεί, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά, μπορούν να εισάγουν θετικούς περιορισμούς στον αριθμό των αδειών. Το τρίτο  κριτήριο το οποίο είναι το θέμα του διοικητικού κόστους στο θέμα της αδείας, θα απηχεί το πραγματικό διοικητικό κόστος. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σε επίπεδο μνημονίου. Σε επίπεδο πολιτικό ακούσαμε σήμερα να αναφέρεστε στον προκάτοχό σας, που ουσιαστικά ήταν αυτός ήθελε να μπει το θέμα στο μνημόνιο προκειμένου να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ένα σχόλιο σε αυτό;
ΒΟΡΙΔΗΣ: Εκείνο το οποίο είπα και είναι ξεκάθαρο, είναι ότι όταν κάποιος έχει  να επιλέξει μια πολιτική, είναι απολύτως θεμιτό να την υποστηρίζει ο ίδιος, ως αυτή που είναι. Δεν είναι ανάγκη, αν αυτή η πολιτική έχει οποιεσδήποτε δυσκολίες, εν συνεχεία να λέμε ότι αυτό αποτελεί μνημονιακή πολιτική. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τη  χώρα με υποχρεώσεις οι οποίες ούτως ή άλλως δεν εμπίπτουν στον κύκλο των διεθνών μας υποχρεώσεων. Είναι ζητήματα που μπορούμε να ρυθμίσουμε με το εσωτερικό μας δίκαιο και έχει ο καθένας και τις απόψεις του, τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές. Τα ζητήματα τα οποία αποτελούν  υποχρεώσεις μας, πηγάζουν από το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.
 

Πηγή ηχητικού : sv2jpk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...