Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Δέκα ημέρες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011)

Δέκα ημέρες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.

Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ., στο τέλος το Δημόσιο αντί να κερδίσει χρήματα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα χάσει μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.

Συνάντηση Βενιζέλου με εφοριακούς για την 48ωρη απεργία
Σε έκτακτη συνάντηση προχωρούν την Τετάρτη οι εφοριακοί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και να μην προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα οι εφοριακοί είχαν προαναγγείλει συνέντευξη τύπου στις 11 το πρωί αλλά λόγω της συνάντησης η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν οι εφοριακοί στον υπουργό Οικονομικών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα εξής:
- Η διάλυση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

- Η άδικη φορολογική πολιτική

- Οι εφεδρείες - απολύσεις που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν.

- Η δραματική μείωση των αποδοχών

- Η έλλειψη διαχρονικά πολιτικής βούλησης θεσμοθέτησης νόμων και αποφάσεων, πλήρους διαφάνειας, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

- Η έλλειψη διαλόγου και η μη αποδοχή εκ μέρους της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας των προτάσεων των εφοριακών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...