Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η πολιτική ανηθικότητα (Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011)

«Έκλεινες τα μάτια σα νάκλεινες μια πόρτα σ’ ένα ξένο σπίτι, να μη δεις, να μη σκέφτεσαι. Δολοπλοκίες, δωροδοκίες, προδοσίες. Οι πιο εύκαμπτοι στη ραχοκοκκαλιά στέκονταν πάντα ψηλότερα. Θηβαίοι, Αργείοι, Κορίνθιοι, Σπαρτιάτες Αθηναίοι, -ποιοι διοικούσαν, στ’ αλήθεια;- μια μυστική εξουσία σα να κινούσε από μακριά τα νήματα». «Ισμήνη», Γ. Ρίτσος

Η καταστροφική πορεία στην οποία οδηγείται η χώρα με μαθηματική ακρίβεια, η οικονομική και κοινωνική σκλαβιά στην οποία καθημερινά σπρώχνονται βίαια τα κατώτερα αλλά και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα μέχρι την πλήρη εξόντωσή τους, δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα.

Ούτε από τους ακραιφνείς Μνημονιακούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες ούτε από τα παπαγαλάκια τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πριν λίγο καιρό κατακεραύνωναν, όποιον τολμούσε να εκφέρει άλλη πολιτική άποψη πέραν του καταστροφικού Μνημονιακού μονοπατιού. Εσχάτως αρκετοί από αυτούς εκφράζονται ως … αντιστασιακοί του Μνημονίου ενώ ακόμα και υπουργοί των δύο κομμάτων, ιδιαιτέρως μάλιστα του ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, λες και δεν χάραξαν αυτοί το χαοτικό και ανέλπιδο δρόμο της με την κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος και την υποβάθμιση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κάθε μέρα στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν εξαγγέλλονται νέα μέτρα αφαίμαξης και τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ ηχούν ως αγγελτήρια θανάτου της χώρας.
Η Ελλάδα θα Πακιστανοποιηθεί όπως και όλος ο Ευρωπαικός Νότος χωρίς να υπάρξει ανάπτυξη κάτω από το εθνικιστικό οικονομικό πρόγραμμα της Μέρκελ που εδράζεται πολιτισμικά στις Προτεσταντικές φασιστικές αξίες της τιμωρίας και της εκδίκησης αφού προηγουμένως έχει γίνει ιδεολογική και πολιτική αντιστροφή των γεγονότων. Δηλαδή ότι ο πλούτος του Ευρωπαϊκού Βορρά, είναι η ληστεία του Ευρωπαϊκού Νότου. Και είναι ληστεία διότι το όραμα και το πολιτικό πρόγραμμα για ισόρροπη ανάπτυξη Βορρά –Νότου με μεταφορά κεφαλαίων και τεχνογνωσίας από την μία Περιφέρεια στην άλλη ανατράπηκε πλήρως.

Η Ελληνική πολιτική ελίτ που δέχτηκε αυτή την ανατροπή η οποία ισοδυναμεί με υποταγή της χώρας στο Δ΄ Ράιχ και στους άλλους συνδαιτυμόνες του, δημιούργησε τους όρους εξαθλίωσης και εξανδραποδισμού.

Για να πραγματοποιηθεί η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας οι Ελληνικές συστημικές πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο από την Μεταπολίτευση και μετά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., στο σύστημα εισροών του οικονομικο-πολιτικού μοντέλου ανάπτυξης τοποθέτησαν την κομματικοποίηση του κράτους, τη θέσπιση κανόνων διαφθοράς για να νομιμοποιηθεί ο πολιτικός καρεκλοκενταυρισμός τους, η ληστεία δημοσίου χρήματος και η συμφωνηθείσα ατιμωρησία της, η συνειδητή προφύλαξη των μεγαλοφοροφυγάδων, η διαπλοκή κράτους- οικονομικών παραγόντων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η ανάπτυξη με υπηρεσίες και όχι με παραγωγή, η μη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας, η συνειδητή απουσία Παιδείας κριτικής σκέψης και παραγωγής στρατηγικού σχεδιασμού για τη χώρα, δηλαδή Σχολών Φιλοσοφίας, η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό χωρίς έλεγχο κ.λ.π., κ.λ.π.

Όλα αυτά έγιναν επειδή δεν υπήρχε από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αγάπη για την πατρίδα και τους πολίτες της κυρίως τους εργαζομένους, δηλαδή πολιτικό ήθος.

Το ήθος δεν είναι μία εξαϋλωμένη έννοια των αδυνάτων όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι Μακιαβελικοί επιτελάρχες του σκότους, Μεταμοντέρνοι, εκσυγχρονιστές, εθνικιστές, νεοφιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί γονυπετείς της αγοράς, αλλά το θεμέλιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Ο Αριστοτέλης στα <" Μεγάλα Ηθικά" τονίζει εμφατικά: "Αφού σκοπεύουμε να μιλήσουμε για ηθική, θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε ποιανού κλάδου αποτελεί το ήθος. Μπορούμε ν’ απαντήσουμε με συντομία πως αποτελεί μέρος της πολιτικής και καμιάς άλλης. Διότι δεν είναι δυνατόν να κάνει κανείς πολιτική χωρίς να έχει οντότητα, θέλω να πω να είναι σπουδαίος. Το να είναι κανείς σπουδαίος σημαίνει να έχει αρετές. Αν κάποιος λοιπόν πρόκειται να ενεργήσει σωστά στην πολιτική, πρέπει να είναι σπουδαίος στο ήθος". Εκδ. Κάκτος.

Στην πολιτική ανηθικότητα εισροών των συστημικών πολιτικών δυνάμεων οι εκροές ήταν ο εκφυλισμός της χώρας. Και μέρος αυτής της πολιτικής ανηθικότητας είναι η πρωτοφανής επίθεση εναντίον οποιουδήποτε πολίτη ή φορέα αντιτίθεται στον Μνημονιακό όλεθρο.

Η επίθεση που δέχεται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η οποία αποτελεί τη συλλογική συνείδηση αντίστασης του Ελληνικού λαού στην πληροφόρηση στις μαύρες μέρες που περνάμε, εντάσσεται σε αυτή τη σάπια ηθικοπολιτική υπόσταση του συστήματος.

Και βέβαια φτάσαμε στο σημείο να εξετάζεται αν το "κούρεμα" θα γίνει με βάση το Ελληνικό ή το Αγγλικό δίκαιο, δηλαδή να καταστραφούμε ακόμη περισσότερο αν επικρατήσει η δεύτερη εκδοχή.

Το λαικό τσουνάμι της οργής όμως έρχεται και η Κόπρος του Αυγείου θα καθαρίσει σύντομα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...