Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

«Χώρισαν» Βενιζέλος – Βορίδης (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011)

«Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» λένε όσοι θέλουν να δραπετεύσουν από τον θρησκευτικό όρκο της αιώνιας πίστης (αλλά όχι εγώ), το ίδιο, αλλά με μερικές μικρές παραλλαγές, μπορούμε να πούμε ότι συνέβη και στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μάκη Βορίδη. Ο γάμος στάθηκε η αφορμή για να ανακαλύψουν, τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο υπουργός Μεταφορών, πως, σε πολιτικό
τουλάχιστον επίπεδο, καλύτερα ο χωρισμός, παρά μια τυπική συμβίωση!

Η συζήτηση αφορούσε στην επιτάχυνση της λήψεως των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και αναπόφευκτα η κουβέντα πήγε και στις δικαστικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα διαζύγια, αγγίζοντας έτσι τον θεσμό της οικογένειας.

Και επειδή το μότο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» είναι ένα τρίπτυχο που όποιος τ’ αγγίξει, έχει να κάνει πάραυτα με το ΛΑ.Ο.Σ., ο Μάκης Βορίδης είπε να μην αφήσει το συγκεκριμένο θέμα να πέσει κάτω. «Ο γάμος είναι θεμέλιο της κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να λύνεται τόσο εύκολα!» διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών, κάνοντας σιγά-σιγά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αρχίσει να φουντώνει.

«Το νομοσχέδιο θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών και των δικαστηρίων και ας κραυγάζουν κάποιοι!» απάντησε αμέσως ο κύριος Βενιζέλος.

«Εδώ δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! Να ακούτε και τις γνώμες των κυβερνητικών στελεχών» ανταπάντησε ο Βορίδης, ανεβάζοντας έτσι στο «κόκκινο την αντιπαράθεση.

«Πρόσεχε πως μιλάς εδώ μέσα!» του είπε σε έντονο ύφος ο πληθωρικός υπουργός. «Θα μιλάω όπως θέλω» συνέχισε τη στιχομυθία ο Μάκης Βορίδης. «Θα μπορούσες να το πεις με καλύτερο τρόπο» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ήπιο τόνο αυτή τη φορά και κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

«Οκ, θα πω το ίδιο με άλλο τρόπο» κατέληξε ο Βορίδης και μαζί του καταλήξαμε κι εμείς σε… κρίσιμα συμπεράσματα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Ολομέλειας αυτή τη φορά, είχε κατηγορήσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γενικά και προσωπικά τον Δημήτρη Παπαδημούλη για δημαγωγία, με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί σχετικά με τη συμφωνία με την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας. Όταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέστρεψε στον υπουργό Οικονομικών τις κατηγορίες, ο τελευταίος, αλλάζοντας ρότα, μόνο που δεν κατέβηκε από το βήμα για να τον αγκαλιάσει και να του πει πόσο τον εκτιμά!

«…Κατ’ αρχήν, προσυπογράφω, κύριε Πρόεδρε, τη δική σας παρατήρηση ότι ο διάλογός μου με τον κύριο Παπαδημούλη δεν είχε κανένα προσωπικό χαρακτήρα. Ήταν αμιγώς πολιτικός και η Αίθουσα εδώ, ούτως ή άλλως, είναι χώρος πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αισθήματα φιλίας και εκτιμήσεων σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά υπάρχουν, και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό» διευκρίνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βρε, τι πίνουν όλοι αυτοί εκεί πέρα και δεν μας το δίνουν; 


  Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...