Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανασχηματισμό και παράταση του βίου της κυβέρνησης θέλει ο Καρατζαφέρης (Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011)

Λαθεμένη κρίνει τη συμφωνία του προεδρικού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
«Βόμβα» στα θεμέλια της συμφωνίας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια για τη συγκρότηση της κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, έβαλε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμπτης, προέκρινε με δημόσια δήλωση ως την ενδεδειγμένη λύση, ουσιαστικά τον ανασχηματισμό του
κυβερνητικού σχήματος και την παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Μόλις ένα μήνα μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ένας από τους βασικούς κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Καρατζαφέρης, παραδέχεται με δημόσια δήλωσή του, ότι ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν λάθος.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου χρειάζεται μία ενίσχυση. Θέλει ένα πιο ευλύγιστο σχήμα και σαφέστατα περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που έρχονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει τη λέξη ανασχηματισμός.

Σε μια χρονική στιγμή που κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ και υπουργοί ζητάνε παράταση του κυβερνητικού βίου και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για τα μελλούμενα, ειδικά όταν κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι είπε στον κ. Παπαδήμο να πράξει και εάν του μίλησε για ανασχηματισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μιλώ για πιο ευέλικτο σχήμα. Πείτε το ανασύσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραταζαφέρης επιθυμεί να υπάρξει ένα υπουργικό σχήμα με πολύ λιγότερα πρόσωπα και επί της ουσίας με λιγότερα υπουργεία, ώστε να είναι πιο αποδοτική και ευέλικτη η κυβέρνηση και θέτει και το θέμα της μεγαλύτερης ευθύνης των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δημοσιοποίησε ότι έδωσε στον Πρωθυπουργό ένα κείμενο με τις σκέψεις του και συζήτησε μαζί του για τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με την τρόικα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές γιατί ο Μάρτιος είναι πάρα πολύ κοντά, όπως είπε, και τότε δεν θα χρειαστεί η χώρα μόλις 8 δισ.

Ουσιαστικά ο κ. Καρατζαφέρης, υπονοεί πως η νέα δανειακή σύμβαση από την οποία η χώρα θα ενισχυθεί με 80 δισ. ευρώ θα πρέπει να ψηφιστεί με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Προ ημερών βέβαια ο κ. Καρατζαφέρης έβαλε τη δική του «κόκκινη γραμμή» για τα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα, λέγοντας πως εάν είναι καινούρια μέτρα σαφώς δεν πρόκειται να τα δεχτεί το κόμμα του.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...