Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Γιώργο, άνοιξε τα χαρτιά σου» (Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011)

Οι βασικοί πόλοι της εσωκομματικής ισορροπίας θα απαιτήσουν «καθαρή λύση» στο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ
Να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένουν οι δελφίνοι του, αλλά αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η Ιπποκράτους επανελάμβανε μονότονα όλες αυτές τις ημέρες ότι «δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν της ημερήσιας διάταξης», η σημερινή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να σημάνει την απαρχή συγκλονιστικών εξελίξεων. Ο λόγος είναι ότι βασικοί πόλοι της εσωκομματικής ισορροπίας θα απαιτήσουν «καθαρή λύση» στο πρόβλημα του Κινήματος, την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να επιχειρεί σήμερα να εξαγοράσει πολιτικό χρόνο ώστε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος όσο το δυνατόν περισσότερο και πάντως μέχρι να κριθεί το θέμα της ηγεσίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το πιθανότερο είναι, εκτιμούσαν στελέχη του
κόμματος της πλειοψηφίας χθες, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την έναρξη ανοιχτού εσωκομματικού διαλόγου για την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ στη διετία της διακυβέρνησης της χώρας και για την αναπροσαρμογή της ιδεολογικοπολιτικής του ταυτότητας. Αναφέρεται ότι θα προκηρύξει μετά τις γιορτές σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου στη διάρκεια του οποίου θα αποφασιστεί η σύγκληση τακτικού συνεδρίου μάλλον στις αρχές φθινοπώρου.
Μέγα ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει όσον αφορά τις εκλογές και ειδικότερα το ποιος θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ώς το Συνέδριο, δεδομένου ότι για να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη διαδικασία του Ιουνίου θα πρέπει να είναι ενεργός πρόεδρος του κόμματος.
Η εκτίμηση ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν έναν με ενάμιση μήνα μετά τις 19 Φεβρουαρίου, δίνει βεβαίως άνεση χρόνου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι προφανές ότι όσο κι αν παραταθεί ο χρόνος ζωής της κυβέρνησης, δύσκολα θα φθάσει τον Ιούνιο ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και να μπορέσει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι θιασώτες της λεγόμενης διαρχίας Παπανδρέου πρόεδρος - άλλο στέλεχος για υποψήφιος πρωθυπουργός, περιορίζονται στους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, ουδείς άλλος εκ των κορυφαίων στελεχών δέχεται κάτι τέτοιο. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, διαμηνύουν συνεργάτες του, δεν αποδέχεται μια τέτοια λύση και τάσσεται υπέρ μιας «καθαρής λύσης», δηλαδή ένας πρόεδρος ένας υποψήφιος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπέρ των «καθαρών λύσεων» τάσσονται τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και η λεγόμενη «τρόικα». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος το Σάββατο είχε συνάντηση δύο ωρών με τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται σήμερα αποφασισμένος, αν δεν κινήσει τις διαδικασίες ο Γιώργος Παπανδρέου, να θέσει θέμα ηγεσίας και να ζητήσει εκείνος την ενεργοποίηση των διαδικασιών. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στα «ΝΕΑ» υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν, όταν οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ στο 10%, εμείς να συζητούμε αν θα ανοίξουμε τις διαδικασίες και ποιες θα είναι αυτές. Επειδή ορισμένοι επιχειρούν να κάνουν διευθετήσεις, επισημαίνω ότι το καταστατικό ορίζει σαφώς εκλογή ηγεσίας από τη βάση και αυτό θα ζητήσω σήμερα».
Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4682851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...