Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανικό περιφερειακό δικαστήριο εξέδωσε προσωρινές διαταγές κατά της λειτουργίας της Uber στη Γερμανία..!

Η εταιρεία Uber δεν μπορεί να λειτουργεί πλέον στη Γερμανία σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της Φρανκφούρτης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση
λειτουργίας σε όλη την Γερμανία, πρόστιμo 250.000 € και σύλληψη σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης.

Δεν είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που είναι δυσμενής για την Uber στη Γερμανία. Το "μπλοκάρισμα" της έχει ήδη αποφασιστεί στο Βερολίνο και το Αμβούργο. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τον ανταγωνισμό.

Φρανκφούρτη: Μέχρι τώρα, υπήρχαν μόνο ασφαλιστικά μέτρα σε μεμονωμένες πόλεις εναντίον της Uber. Τώρα έχει εκδοθεί η πρώτη απόφαση κατά της Uber, η οποία ισχύει και στη Γερμανία. Κάθε μεσολάβηση της Uber για διαδρομή χωρίς άδεια παραβιάζει το γερμανικό δίκαιο. Οι παραβάτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 250.000 ευρώ πρόστιμο ανά διαδρομή. Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε. Ο νόμος Μεταφορών (Passenger Transport Act) επιβατών ισχύει και για την Uber.

Ο Dieter Schlenker, πρόεδρος των οδηγών ταξί στη Γερμανία, αναφέρει:

«Ο νόμος για την μεταφορά επιβατών προβλέπει την προστασία οδηγών και καταναλωτών. Αυτό δεν μπορεί να ανατραπεί, όσο νεοφιλελεύθερη και αν είναι η εταιρεία. Η Uber λειτουργεί με τα δισεκατομμύρια μετρητών από την Goldman Sachs και την Google και εμφανίζει τον εαυτό της ως τον σωτήρα της οικονομίας. Οι οδηγοί της Uber δεν ελέγχονται και δεν καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση, ούτε λαμβάνουν σταθερές αμοιβές, δεν πιστοποιούνται τα οχήματα τους για να μεταφέρουν επιβάτες και δεν ελέγχονται οι εισπράξεις και κατά συνέπεια τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Σε αυτή τη μορφή της παραοικονομίας, χάνει το κράτος, η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. Η μεταφορά των επιβατών με ταξί δυσφημίστηκε ως ντεμοντέ. Δεν έχει σημασία όταν θέλεις να μετακινηθείς εάν θα καλέσεις μέσω του app, στην άκρη του δρόμου, ή με τηλεφωνική παραγγελία. Ποιος πάει σε ένα ξένο αυτοκίνητο, ποιοι εμπιστεύονται τη ζωή τους στον οποιονδήποτε. Ο επιβάτης δεν μπορεί να ελέγξει τους οδηγούς, τις επιχειρήσεις και τα οχήματα. Η μεταφορά επιβατών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με κανόνες, ελέγχους και σύμφωνα με καθορισμένα πρότυπα».

Για το Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης, η νομική κατάσταση ήταν πολύ σαφής. Η Uber μπορεί να προσφύγει και να ζητήσει την άρση της απόφασης ωστόσο αυτό ακολουθείται από μια διαδικασία όπου μπορεί να περάσουν μήνες.

Η ένωση εταιρειών ταξί της Γερμανίας έχει δημιουργήσει το app "Taxi Deutschland" (Ταξί Γερμανία), όπου 2.600 πόλεις και δήμοι συνδέονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς και τον τηλεφωνικό πενταψήφιο αριθμό για ταξί22456, ο οποίος συνδέει οποιονδήποτε θέλει να μετακινηθεί με ταξί, από οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, με το τοπικό γραφείο ταξί. Σκοπός αυτής της ένωσης εταιρειών ταξί της Γερμανίας είναι να προωθηθούν οι υπηρεσίες και το μεταφορικό έργο των εταιρειών ταξί.

www.taxi-deutschland.net
www.22456taxi.de






Πληροφορίες:
presseportal.de,
bbc.com,
rainews.it,
repubblica.it,
ilfattoquotidiano.it,
ansa.it,
ilsole24ore.com,
cincodias.com


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...