Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σχεδιασμός για συγκέντρωση του ελέγχου των ταξί της Κωνσταντινούπολης..!

Η κυριακάτικη έκδοση (21-09-2014) της τουρκικής εφημερίδας "Milliyet" έγραφε ότι στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο για τη λειτουργία των ταξί που ονομάζεται "İSTAKSİ"
και θα συγκεντρώσει τον έλεγχο των ταξί της πόλης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχετικό σχέδιο θα προχωρήσει από την "İSPARK", θυγατρική εταιρία του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για σχεδιασμό ενός τηλεφωνικού κέντρου και τον εξοπλισμό με συσκευές internet μέσω 3G συστημάτων για τα περίπου 18.000 χιλιάδες ταξί της Κωνσταντινούπολης. Για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τις αλλαγές στην υποδομή και τις υπηρεσίες, νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, η "VeriFone". Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, μεταξύ αυτών και η ηλεκτρονική έκδοση της "Ηurriyet", η εταιρεία "VeriFone" χρησιμοποιείται ήδη σε 92 χώρες. Γράφουν επίσης ότι στο πλαίσιο του νέου συστήματος, οι πελάτες θα είναι σε θέση να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα αντί για μετρητά, οι οδηγοί που δεν μιλούν μια ξένη γλώσσα θα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μιλά τη γλώσσα του επιβάτη και ότι θα εγκατασταθούν νέα μέτρα ασφαλείας, τα κουμπιά πανικού.

Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί δεν είναι ευχαριστημένοι και όπως υποστηρίζουν το νέο σύστημα θα ωφελήσει μόνο την μία εταιρεία διαχείρισης του συστήματος και θα πραγματοποιηθεί παρεμπόδιση του ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Yahya Uğur, εξήρε το νέο έργο, λέγοντας ότι θα κάνει τα ταξί της πόλης ασφαλέστερα τόσο για τους πελάτες όσο και για τους οδηγούς. «Είχαμε ήδη ζητήσει από το Δήμο να πάρει ένα καλύτερο σύστημα στο οποίο οι πελάτες θα αισθάνονται ασφαλείς και οι οδηγοί δεν θα χάνουνε χρόνο και καύσιμα, αναζητώντας επιβάτες» είπε. Απορρίπτοντας διάφορους ισχυρισμούς ότι με το νέο σύστημα που θα τοποθετηθεί θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι οδηγοί ταξί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι ο έξτρα εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στα ταξί θα είναι δωρεάν.



Παρόλα τα ευχολόγια, τα θετικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις διάφορων αξιωματούχων για το θέμα, οι οδηγοί ταξί αντιδρούν και πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι το νέο σύστημα θα ωφελήσει μόνο την μία εταιρεία διαχείρισης του συστήματος και θα πραγματοποιηθεί παρεμπόδιση του ανταγωνισμού. Πολλοί από τους οδηγούς ταξί της πόλης είναι δυσαρεστημένοι με τις αλλαγές και υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα θα τους φέρει σε μειονεκτική θέση.

"Δεν είμαστε αντίθετοι με την ιδέα της συγκέντρωση των ταξί. Είμαστε ενάντια στην ιδέα ότι μία επιχείρηση θα είναι υπεύθυνη" δήλωσε ο Hüseyin Duman, επικεφαλής των οδηγών ταξί και συνέχισε λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε να σταματήσουν τα νέα σχέδια και έχουν συλλέξει 5.000 υπογραφές μέχρι σήμερα, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της "Ηurriyet".

ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...