Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Χτύπησε πίσω η μεταφορά των μαθητών για το Μουσικό και Ειδικά Σχολεία στην Ξάνθη..!

-Η Οικονομική Επιτροπή της ΑΜΘ δεν προχώρησε στην έγκριση της απόφασης για μεταφορά των μαθητών με ταξί 
-Πρόκειται για συμπληρωματική πράξη στην οποία αντέδρασε σθεναρά ο κ. Φώτης Καραλίδης

Πίσω χτυπά για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες η μεταφορά των μαθητών που φοιτούν τόσο στο Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης, με έδρα τη Διομήδεια, όσο και σε Ειδικά Σχολεία της περιοχής καθώς η Οικονομική Επιτροπή της ΑΜΘ αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης να μην εγκρίνει την απόφαση περί μεταφοράς τους με ταξί. 


Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κλήθηκαν να αποφανθούν σχετικά με συμπληρωματική σύμβαση που αφορούσε τη μεταφορά μεμονωμένων μαθητών, ωστόσο σε αυτή αντέδρασε έντονα  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φώτης Καραλίδης. Το σώμα του οργάνου αποφάσισε να αποσύρει τελικώς το θέμα ώστε να το εξετάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο μέχρι τότε τα δρομολόγια για τους μαθητές να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν.  

“Έγινε φέτος μια τροποποίηση πάνω στη σύμβαση που έχουμε ήδη υπογράψει ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε και αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών. Είχαμε την ένσταση του κ. Καραλίδη και η υπόθεση πήγε πίσω για μια εβδομάδα” σημειώνει ο κ. Στέλιος Γουναρίδης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Ξάνθης εξηγώντας πως  “έχουμε υπογράψει τη σύμβαση μας και από την αρχή της χρονιάς προχωράμε κανονικά στη μεταφορά. Όμως αυτό δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην τροποποίηση, όπως το Μουσικό Σχολείο και τα Ειδικά Σχολεία της περιοχής. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλέφωνα από τους γονείς των μαθητών που παραπονιούνται ότι δεν πάμε να τα πάρουμε για το σχολείο, αλλά όπως τους εξηγούμε από τη στιγμή που δεν έχουμε υπογράψει τη σύμβαση με τις τροποποιήσεις έχουμε δεμένα χέρια”. 

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την παράταση, ο κ. Γουναρίδης τονίζει πως “δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί αυτή η αναμονή και η καταψήφιση των δρομολογίων. Εμείς τους παραπέμπουμε στην Περιφέρεια όλους όσοι μας ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση” για να προσθέσει πως “αντίστοιχα προβλήματα είχαμε και στο παρελθόν.  Όταν συνεχίζουμε το ίδιο τροπάριο αυτό ας το κρίνει ο κόσμος τι σκοπιμότητες έχει. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να μετακινήσουμε όλα τα παιδάκια που δικαιούνται μεταφορά”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης κ. Βασίλης Γεωργιάδης “με το ταξί τα παιδιά μεταφέρονται κατευθείαν στα σπίτια τους. Πέρσι θυμάμαι ότι σε κάποιες περιοχές υπήρχαν παράπονα γιατί οι μαθητές αργούσαν ακόμη και 1,5 ώρα για να φτάσουν στα σπίτια τους. Φέτος στον σχεδιασμό υπήρχαν τροποποιήσεις ώστε να εξυπηρετηθούν και αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε η απόφαση”.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...