Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης με τον Παναγιώτη Μαυρίκη των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ..!

Με αφορμή τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα, την ανελέητη φοροληστεία και την μαζική αποστολή χιλιάδων ειδοποιητηρίων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών
Οφειλών (ΚΕΑΟ) με τις οποίες καλούνται εκβιαστικά χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να προχωρήσουν είτε σε ρύθμιση είτε σε εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών πάνω από 5.000€ προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τους, η ΠΑΣΕΒΕ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και συσπείρωσης των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοπασχολούμενων.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Παναγιώτης Μαυρίκης των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα στη Καβάλα και την Ξάνθη όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των αντίστοιχων σωματείων των ιδιοκτητών ταξί.

Στην Ξάνθη, βρέθηκε περίπου στις δώδεκα (12) το πρωί συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπότσογλου (Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης) και τον Μανώλη Τσιλογεώργη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας. Συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης, συζητήθηκαν διάφορα καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την ελληνική κοινωνία γενικότερα και αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ.

- Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

- Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.

- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

- Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

- Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.

- Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες.

Η αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ με τον Παναγιώτη Μαυρίκη, αύριο θα επισκεφθεί την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ που παραλαμβάνουν κατά χιλιάδες αυτές τις ημέρες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, την 1η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σε Καβάλα και Κομοτηνή. Παρόμοιες διαμαρτυρίες έξω από Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και εφορίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...