Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αναφορά του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετική με το αίτημα των ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας για ρύθμιση των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ και την Εφορία..!

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατέθεσε, ως αναφορά, υπόμνημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», στο οποίο
εκφράζεται η έντονη αγωνία των οδηγών μετά τις πρόσφατες κλήσεις του ΚΕΑΟ, που απειλούν με κατασχέσεις όσους αυτοαπασχολούμενους δεν προβούν σε ρυθμίσεις χρεών πάνω από 5.000 ευρώ.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το αίτημα του Σωματείου για ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την Εφορία σε πολλές δόσεις, επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, μείωση των προσαυξήσεων για καθυστέρηση πληρωμών, παροχή υγειονομικής περίθαλψης και για τους οφειλέτες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ή ακόμη αναστολή της διαδικασίας της αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κατασχέσεων.

Επειδή η προσωρινή θέσπιση ρυθμίσεων για την στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη που συνδέεται άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κι επειδή στην παρούσα περίοδο βαθιάς ύφεσης η λήψη κατασταλτικών μέτρων, όπως οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, μόνο σε αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει τους οφειλέτες και τα Ταμεία, ο βουλευτής καλεί τους κ. κ. Υπουργούς να εξετάσουν ουσιαστικά την αναφορά.

Σημειώνεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή τροπολογία με σκοπό τη ρύθμιση των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ΟΑΕΕ.

Η τροπολογία με θέμα «Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων» περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης: Πάγωμα παλαιών οφειλών από το 2010. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017. Διαγραφή από προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, από 1.1.2010 έως 31.12.2017. Αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης έως 31.12.2017. Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με καταβολή δύο μηνιαίων εισφορών. Αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ. Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους έχουν κύρια οφειλή έως και 50.000 ευρώ. Δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου (μνημονιακός χρόνος) στο τέλος του ασφαλιστικού βίου ή αφαίρεσή τους με ταυτόχρονη αναλογικότητα.


Το Γραφείο Τύπου


Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. κ. Υπουργούς

-Οικονομικών

-Εργασίας

-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Σήμα κινδύνου από τους ιδιοκτήτες Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ και την Εφορία

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά, το με αρ. πρωτ. 656/14/8.9.2014 Υπόμνημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», στο οποίο παρατίθενται οι προτάσεις του Σωματείου για τον ΟΑΕΕ και την Εφορία.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το αίτημα του Σωματείου για ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την Εφορία σε πολλές δόσεις, επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, μείωση των προσαυξήσεων για καθυστέρηση πληρωμών, παροχή υγειονομικής περίθαλψης και για τους οφειλέτες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ή ακόμη αναστολή της διαδικασίας της αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κατασχέσεων.

Επειδή η προσωρινή θέσπιση ρυθμίσεων για την στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη που συνδέεται άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κι επειδή στην παρούσα περίοδο βαθιάς ύφεσης η λήψη κατασταλτικών μέτρων, όπως οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, μόνο σε αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει τους οφειλέτες και τα Ταμεία, παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν ουσιαστικά την παρούσα αναφορά.

Επισυνάπτεται το Υπόμνημα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες
και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 15/09/2014

Ο καταθέτων βουλευτής

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...