Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Άρθρο του Κώστα Μαυρομάτη, Γ. Γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης..!

Βασική αρχή για να χειραγωγήσεις την κοινωνία είναι η αρχή του «διαίρει και βασίλευε». Είναι παλιά αυτή η συνταγή και απολύτως αποτελεσματική. Στρέφεις ένα μέρος της κοινωνίας
εναντίον του άλλου και το πεδίο είναι ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις.

Προκαλεί εντύπωση το τι έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να χαθούν πράγματα αυτονόητα και κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Σε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή, κάθε αντίδραση θεωρείται ενόχληση. Η εύκολη λύση είναι να στραφεί η κοινωνία εναντίον όποιου αντιδρά. Ο κόσμος σαν κοπάδι προβάτων κατευθύνεται κατάλληλα από τα ΜΜΕ για να μην εξεγείρεται.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός, η σύγχρονη εκδοχή του «διαίρει και βασίλευε» που έχει ως στόχο το αλληλοφάγωμα, είναι η μέθοδος που μετατοπίζει το ενδιαφέρον από την ρίζα του προβλήματος σε αποδιοπομπαίους τράγους και φανταστικούς εχθρούς και που στοχεύει στην απόσπαση της προσοχής των ανθρώπων από τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν. Λειτουργεί καλύτερα μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που κάνει πολύ πιο έντονες τις αντιθέσεις, βάζει τείχη μεταξύ των ανθρώπων και οδηγεί στην κοινωνική αφασία του καναπέ.

Είτε είμαστε όλοι μαζί...

Είτε χίλια κομμάτια, πολλές φωνές... και ο καθένας το χαβά του...

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να καταλάβουμε όλοι ότι στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε δεν περισσεύει κανένας.

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...