Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΕΗ έχει Green e-motion και κινεί ηλεκτροκίνητα οχήματα σε Αθήνα και Κοζάνη..!

Η ΔΕΗ προχωρά στην πιλοτική κατασκευή 15 σταθμών φόρτισης οχημάτων στην Αθήνα και Κοζάνη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Green eMotion, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ θα

αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπουργείο Περιβάλλοντος) ή θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της επιχείρησης.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα Green eMotion που διοργανώνει η ΔΕΗ στην Αθήνα.

Με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ, η κατανάλωση στα ηλεκτροκίνητα κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, έως και δέκα φορές λιγότερο σε σχέση με ένα μέσο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

Η αυτονομία μετά από πλήρη φόρτιση κυμαίνεται στα 150 με 200 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να φορτιστεί η μπαταρία ποικίλλει από μισή ώρα (με ειδικούς αλλά ακριβούς φορτιστές) μέχρι τις 10 ώρες από την πρίζα του σπιτιού.

Ειδικό τιμολόγιο για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ακόμα δεν υπάρχει, συνεπώς η χρέωση γίνεται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο, ή με το νυχτερινό αν η φόρτιση γίνεται τις νυχτερινές ώρες.

Το κυριότερο μειονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι το υψηλό κόστος των μπαταριών.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη σταθμοί φόρτισης σε χώρους στάθμευσης, και εκθεσιακά ή εμπορικά κέντρα.

Οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν μεταξύ άλλων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, της ΡΑΕ, του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και στα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2014/09/green-e-motion.html#ixzz3EVdwoznV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...