Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάληψη και στο σχολικό συγκρότημα Ανδρίτσαινας Την μεταφορά τους ζητούν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου..!

Λουκέτο έβαλαν στο σχολείο τους οι  μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανδρίτσαινας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο
κουδούνι, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. 

Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να μην υπαναχωρήσουν αν δεν φτάσουν στο σχολείο όλοι οι μαθητές.
Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ανδρίτσαινας, ήταν από τις σχολικές μονάδες που, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καθηγητών. Αν και φέτος δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τα παιδιά, ήρθαν αντιμέτωπα με ένα άλλο, εξίσου σοβαρό πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς, που έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί μαθητές να μην καταφέρνουν να φτάσουν στο σχολείο τους κάθε πρωί.

Οι μαθητές, αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και της «υπολειτουργίας» όπως σημειώνουν, του σχολείου, αφού σε κάποια τμήματα λείπει η πλειοψηφία των συμμαθητών τους λείπει, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους και απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, προέρχονται από χωριά, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και των γειτονικών νομών, Αρκαδίας και Μεσσηνίας που, λόγω μικρής απόστασης, φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ανδρίτσαινας.       

Αν και -όπως επισημαίνουν- για λίγες ημέρες στην αρχή, με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο τους, ωστόσο οι ιδιοκτήτες Ταξί αποφάσισαν να σταματήσουν τη μεταφορά, όταν συνειδητοποίησαν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους καταβληθούν τα χρήματα για δρομολόγια που θα γίνουν πριν την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Οι μαθητές δε, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος, μέσω της κατάληψης και θα επιστρέψουν στα θρανία τους, μόνο αφού φτάσουν στο σχολείο όλοι οι μαθητές.

ΠΗΓΗ: http://www.patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...