Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων..!

Με κατασχέσεις τους ασφαλισμένους που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους απειλεί ο οργανισμός Ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζει και τα
μεγαλύτερα προβλήματα, λόγω της δραματικής αυτής κατάστασης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, ιδιοκτήτες ταξί που έλαβαν το σχετικό ειδοποιητήριο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και σε συγκέντρωση που έκαναν σήμερα ζήτησαν περισσότερες δόσεις για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Το πρωί της Τετάρτης ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών στην Ομόνοια, ζητώντας να "παγώσουν" οι παλιές οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ και να αυξηθούν οι δόσεις της ρύθμισης, καθώς όσοι επιχείρησαν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους έφυγαν γρήγορα απογοητευμένοι.

Εκτιμάται ότι από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η αποστολή τους έως σήμερα, έχουν λάβει ειδοποιητήρια πάνω από 32.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες σε άλλους 38.000, όταν σχεδόν οι μισοί, δηλαδή 338.000 σε σύνολο 770.000 ενεργών ασφαλισμένων, έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

"Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση με 100 δόσεις ρύθμισης, άμεση μείωση των εισφορών, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη και όχι ποινικοποίηση για τις εισφορές που είναι ανταποδοτικές" επισημαίνει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων διαβεβαιώνει πως έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία κατάσχεση για οφειλή έως 20.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ.

Στα πρόθυρα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά και έχουν εισοδήματα. "Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν καταθέσεις στις τράπεζες, εισπράξεις ενοικίων, εκεί το κράτος πρέπει να πάρει μέτρα, έχει ευθύνη έναντι των συνεπών οφειλετών", υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης.


ΠΗΓΗ: http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...