Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ΤΑΞΙ που «αλλάζουν» χρώμα απαλλάσσονται απο την καταβολή τέλους αδείας κυκλοφορίας..!

Διευκρινίσεις σχετικά με την  καταβολή τέλους αδείας κυκλοφορίας των Ταξί λόγω αλλαγής εξωτερικού χρωματισμού δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Μεταφορών. Η εγκύκλιος δίνει
απαλλαγή απο την καταβολή των ιδιοκτητών των ΤΑΞΙ σε περίπτωση αλλαγής του χρώματος του αυτοκινήτου

Όπως ορίζεται σχετικά με την καταβολή του τέλους άδειας κυκλοφορίας των Ταξί (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω αλλαγής εξωτερικού χρωματισμού, η εγκύκλιος αναφέρει ότι αρμόδιοι για τον καθορισμό του εξωτερικού χρωματισμού των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων είναι οι δήμοι της χώρας. 

Παράλληλα σύμφωνα με εγκυκλιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εξαίρεση από την υποχρέωση είσπραξης του τέλους άδειας κυκλοφορίας οχήματος αποτελούν οι περιπτώσεις για τις οποίες η έκδοση νέας άδειας πραγματοποιείται σε συμμόρφωση προς νέο θεσμικό πλαίσιο από το οποίο προκύπτει υποχρέωση για αλλαγή των στοιχείων της άδειας χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη ή του κατόχου του οχήματος και εφόσον έχει προηγηθεί σχετική παροχή οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κατόπιν των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις έκδοσης νέας άδειας κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου λόγω αλλαγής εξωτερικού χρωματισμού αυτού, δεν εισπράττεται τέλος άδειας κυκλοφορίας καθώς αυτή πραγματοποιείται χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη ή του κατόχου του οχήματος και σε συμμόρφωση προς την κανονιστική πράξη του οικείου ή οικείων, κατά περίπτωση, δημάρχων.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...