Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

To Επιμελητήριο Ρεθύμνης ζητά δρομολόγηση λεωφορείων ΚΤΕΛ από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο..!


Έγγραφο, με το οποίο ζητείται η δρομολόγηση λεωφορείων ΚΤΕΛ από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα, απέστειλε στις 23/5/2013 στις
Διοικήσεις των δυο ΚΤΕΛ της Κρήτης το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
Το έγγραφο κοινοποιείται στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και τους δυο Βουλευτές Ρεθύμνης.
Αναλυτικά το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, έχει ως εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, λόγω της δημοσιονομικής – οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων συνεχώς αυξάνονται. Οι αυξανόμενες επιβαρύνσεις, η μείωση του διαθέσιμου καταναλωτικού εισοδήματος, αλλά, κυρίως, η εφιαλτική αύξηση του αριθμού των ανέργων, έχουν κάνει την κατάσταση πραγματικά πολύ δύσκολη για όλους μας.
Μέσα στη ζοφερή σημερινή οικονομική πραγματικότητα που στοχοποιεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, συνεχίζει καθημερινά να στέλνει στην ανεργία χιλιάδες νέους και αναγκάζει το 30% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο τουρισμός αποτελέσει το «Μάννα εξ ουρανού» για την επιβίωση των νησιώτικων περιοχών και, φυσικά, του Ρεθύμνου.
Φορείς και επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, έχοντας συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία του τουρισμού για τον τόπο μας, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια διαφήμισης και προβολής στις αγορές τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού, συμπίεσης τιμών παρεχομένων υπηρεσιών, προσέλκυσης τουριστών με πτήσεις αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (π.χ. διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρωτοβουλίες προσφορών, πτήσεις εταιρείας Raynair).
Την ίδια στιγμή που καταβάλλονται αυτές οι προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών, εξαιτίας του γεγονότος ότι το Ρέθυμνο δεν διαθέτει αεροδρόμιο, παρατηρείται, από χρόνια, το φαινόμενο η χρήση μισθωμένου οχήματος δημόσιας μεταφοράς επιβατών (ΤΑΞΙ) να αποτελεί τον αποκλειστικό τρόπο μεταφοράς τουριστών από τα αεροδρόμια Χανίων ή Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα.
Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια ο ναύλος του ΤΑΞΙ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων προς το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη επιβαίνοντες σε αεροσκάφη αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ή Charters να είναι μεγαλύτερος από το κόστος μεταφοράς τους από Σκανδιναβική χώρα!!
Όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό κάθε άλλο από ευνοϊκό είναι για την ανάπτυξη του Ρεθεμνιώτικου τουρισμού.
Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ΤΑΞΙ ως επιλογή των επισκεπτών μας. Όμως, θεωρούμε αυτονόητο την παράλληλη ύπαρξη και μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως ισχύει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ανά τρίωρο τους επιβάτες από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα. Αντίστοιχα δρομολόγια του ΚΤΕΛ υπάρχουν από πολλά χρόνια για τη μεταφορά επιβατών από το λιμάνι της Σούδας προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα. Επιπλέον, στο παρελθόν η Ολυμπιακή Αεροπορία διέθετε, για κάποιες πτήσεις, με επιτυχία, λεωφορείο για τη μεταφορά των επιβατών από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο Χανίων και αντίστροφα.
Γνωρίζουμε ότι ήδη το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου έχει δρομολογήσει λεωφορεία από τα Χανιά προς το αεροδρόμιο Χανίων και αντίστροφα, όμως η λύση αυτή δεν θεωρούμε ότι εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τους επισκέπτες του Ρεθύμνου, επειδή, λόγω της συνδυασμένης μεταφοράς (αεροδρόμιο – Χανιά, Χανιά – Ρέθυμνο) υπάρχει ταλαιπωρία και πολύς χρόνος αναμονής προκειμένου να συνδυαστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Σημειώνουμε ότι η δρομολόγηση των λεωφορείων που προτείνουμε θα είναι χρήσιμη και αναγκαία όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και τους φοιτητές και κατοίκους του Ρεθύμνου, οι οποίοι σήμερα, εκτός του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους για τη μετάβασή τους στα αεροδρόμια αυτά, είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν υπέρογκα τέλη στάθμευσης σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στα αεροδρόμια και οι Ρεθεμνιώτες αποτελούν τους καλύτερους πελάτες τους.
Τελειώνοντας, θωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι παραλήπτες του παρόντος εγγράφου θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη υλοποίηση του αιτήματός μας με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη του Ρεθεμνιώτικου τουρισμού, αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...