Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δiκτύων:Εξέλιξη εργασιών στους αυτοκινητόδρομους..!

Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της Συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και των Παραχωρησιούχων / Κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου
Αιγαίου, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος των αξόνων στα τμήματα Κόρινθος- Πάτρα και στο τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη,  τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά και τη διετή διακοπή των εργασιών.
Οι εργασίες που  εκτελούνται, σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των Τοίχων Αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσων άλλων αναγκαίων απαιτείται.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τρία εργοτάξια στα τμήματα Ευαγγελισμός-Ραψάνη και  Πλαταμώνας-Σκοτίνα και κατασκευάζονται: δύο (2) δίδυμες σήραγγες Τ1 και Τ2 στο ύψος των Τεμπών μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων (η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στα Βαλκάνια) και μια δίδυμη σήραγγα Τ3 στο ύψος του Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
Επίσης, εκτελούνται εργασίες κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνουν κατασκευή γεφυρών, χωματουργικές εργασίες και επιχώματα, εκσκαφή και εργασίες οδοποιίας, κατασκευή στηθαίων, τοίχων ακροβάθρων και μεσοβάθρων γεφυρών και κατασκευή κτιρίων εγκαταστάσεων σηράγγων.
Επισυνάπτονται οι αναλυτικοί πίνακες των εργασιών.
Για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, δείτε τους πίνακες (γεωγραφική ενότητα, χιλιομετρική θέση, συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) σε μορφή Microsoft Excel  εδώ.
Για την Ολυμπία Οδό, δείτε τους πίνακες (γεωγραφική ενότητα, χιλιομετρική θέση, συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) σε μορφή Microsoft Excel  :
 - Για το υποτμήμα Κορίνθου – Κιάτου, εδώ 
- Για το υποτμήμα Κιάτου – Δερβενίου, εδώ
- Για το υποτμήμα Δερβενίου – Πλατάνου, εδώ
- Για το υποτμήμα Πλατάνου – Δυτ. Αιγίου, εδώ
- Για το υποτμήμα Πλατάνου – Δυτ. Αιγίου Β΄, εδώ
- Για το υποτμήμα Δυτ. Αιγαίου – Ρίου, εδώ.
Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την Ολυμπία Οδό σε PDF:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...