Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οδηγοί ΤΑΞΙ: Δουλειά δεν υπάρχει... το ρίχνουν στο τάβλι..!

Σταθμευμένα, τις περισσότερες ώρες της βάρδιάς τους, βρίσκονται τα ταξί, καθώς η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» βάναυσα το συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι ώρες αναμονής συχνά ξεπερνούν
τις 2-3 μέχρι να ανοίξει την πόρτα και να επιβιβαστεί ένας πελάτης ή να ακουστεί μία φωνή από τον ασύρματο.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες οδηγούς, υπάρχουν περιπτώσεις που ένα ταξί περιμένει πέντε και έξι ώρες μέχρι την επόμενη κούρσα. Μετά τις 9.30 το βράδυ και ειδικότερα τις ημέρες, που σύμφωνα με το ωράριο της αγοράς, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τα απογεύματα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Η κρίση έχει επηρεάσει τόσο πολύ το επάγγελμα, που το 80-85% των οδηγών ταξί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα του αυτοκινήτου τους.

Οι πιάτσες γεμάτες με ταξί, που περιμένουν τη δική τους σειρά για να βγάλουν ένα μεροκάματο. Η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο, κατά την διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, που ενώ παραμένουν μόνο λίγα ταξί στην πόλη του Πύργου έως αργά το βράδυ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των οδηγών, υπάρχουν και νύχτες που ορισμένα ταξί δεν παίρνουν ούτε έναν πελάτη.

Οι ώρες που περνούν οι επαγγελματίες οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους είναι ατελείωτες με αποτέλεσμα ορισμένοι απ’ αυτούς να έχουν καταφύγει στην αναζήτηση τρόπων απασχόλησης και διαφυγής από την βαρετή αναμονή που πλέον έχει γίνει ρουτίνα. Με αυτό τον τρόπο εκτονώνουν και το άγχος, που φυσικά αποτελεί δημιούργημα της κατακόρυφης μείωσης του τζίρου τους.

Άλλοι αναζητούν εποικοδομητικούς τρόπους και άλλοι περισσότερο διασκεδαστικούς. Η κουβεντούλα, το τάβλι, το διάβασμα, η τηλεόραση και το διαδίκτυο είναι ορισμένοι από τους τρόπους που βρίσκουν οι επαγγελματίες οδηγοί να περνούν ευχάριστα την ώρα της βάρδιάς τους. Άλλοι είναι πιο μοναχικοί και έτσι επιλέγουν το διάβασμα βιβλίων, άλλοι επιλέγουν να ενημερωθούν μέσω διαδικτύου ή και μέσω της τηλεόρασης που διαθέτουν αρκετά ταξί και άλλοι να παίξουν τάβλι. Δεν είναι λίγοι και οι οδηγοί που «παίρνουν» έναν υπνάκο στο τιμόνι μέχρι να έρθει η δική τους σειρά.

ΠΗΓΗ:http://www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...