Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΟΡΑΒΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ...!

Την καθιερωμένη εθιμοτυπική συνάντηση με φορείς της πόλης πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 16 Μαίου τα μέλη της νέας διοίκησης του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί νομού
Καβάλας «Η Πρόοδος». Έτσι χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη συναντήθηκαν τόσο με τον Αρχέλαο Γρανά όσο και με τον αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Μιχαλάκη. Οι αυτοκινητιστές ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η εργασιακή ειρήνη, κάποια ζητήματα χωροθέτησης αυτοκινήτων στις πιάτσες αλλά και η παράταση για το λευκό χρώμα των ταξί της πόλης. Ο κ. Γρανάς ανέφερε το πρόβλημα με την ακριβή σύνδεση με το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, ζητώντας να καθοριστεί ένα πιο χαμηλό κόμιστρο. 


Στο περιθώριο πάντως της συνάντησης οι ταξιτζήδες αναφέρθηκαν στην πολύ σοβαρή μείωση του τζίρου τους αλλά και στα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλισή τους. «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι η χειρότερη μεταπολεμικά, σημείωσε ο νέος πρόεδρος Μανώλης Τσιλογεώργης. Η Ελληνική επικράτεια έχει περίπου 35.000 παραδοσιακά 5θέσια ταξί τα οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν στα χέρια αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. Ένα φυσικό πρόσωπο είχε το δικαίωμα να διατηρεί μέχρι 2 άδειες ταξί. Αυτή η κατάσταση έχει αρθεί. Άνοιξε με την απελευθέρωση ο δρόμος για την εταιροποίηση του επαγγέλματός μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Επταθέσια, ενιαθέσια και δωδεκαθέσια αυτοκίνητα με δικαίωμα μεταφοράς θα μπορούν πλέον να περάσουν στα χέρια τουριστικών γραφείων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων με ένα βασιλικό διάταγμα του 1961, αν δεν κάνω λάθος. Ακόμη κι ένας ιδιοκτήτης καφενείου θα μπορεί κάνει το όχημά του ταξί και να κάνει την δουλειά του μεταφορέα».

   Στην συνέχεια ο κ. Τσιλογεώργης αναφέρθηκε και στο αφαλιστικό και τις υπέρογκες εισφορές που καλούνται να πληρώνουν οι συνάδελφοί του. «Σύμφωνα με στατιστικά το 50% των επαγγελματιών γενικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ. Το ποσοστό αυτό στα ταξί και στα φορτηγά ανέρχεται στο 70%, με τα ημίμετρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής να μην μας ικανοποιούν. Πρέπει να απεγκλωβιστεί ο κλάδος υγείας από τον ΟΑΕΕ για να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ακόμη θα πρέπει να γίνει ένας μακροχρόνιος διακανονισμός προκειμένου οι συνάδελφοί μας να μπορούν σε βάθος χρόνου να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Αν συμβεί αυτό τότε η εισφορά θα πέσει πολύ και μάλιστα τόσο τοις εκατό όσο ήταν και το «κούρεμα» που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία» τόνισε ακόμη ο κ. Τσιλογεώργης. 

  Ο πρόεδρος αναφερόμενος στην μείωση του τζίρου τόνισε πως αυτός κατρακύλησε στο 70%!. «Παλιότερα λέγαμε ότι το μεροκάματό μας είναι βασανιστικό. Σήμερα απλά δεν υπάρχει. Κάθε μέρα που περνά ο αυτοκινητιστής είναι δυστυχώς μέσα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλογεώργης. Τέλος να σημειώσουμε πως οι ταξιτζήδες έκαναν δεκτή την πρόταση του δήμου Καβάλας να τοποθετήσουν μια σημεία στα οχήματά τους για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Θα πρόκειται για μια σημαία χρυσοκίτρινου χρώματος που θα έχει το άγαλμα της Νίκης με το λογότυπο των 100χρονων και θα την έχουν τα ταξί της πόλης μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

ΠΗΓΗ:http://makliolios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...