Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» ΠΡΟΣ Όλους τους συναδέλφους (Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η) Πάτρα 29/5/2013..!

Συνάδελφοι,

η Διοίκηση του Σωματείου θέλει να σας ενημερώσει και να σας εφιστήσει την προσοχή στα παρακάτω:
Το τελευταίο διάστημα έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες μεταξύ άλλων παρέχουν και υπηρεσίες εκμετάλλευσης ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό ιδιοκτήτη ή και τρίτο πρόσωπο.
Αρχικά αυτές οι εταιρείες συστάθηκαν με σκοπό τις εφαρμογές λογισμικού αλλά στη συνέχεια και με αφορμή την ψήφιση των νόμων 4070/’12 και 4093/’12 για την απελευθέρωση (άνοιγμα) του επαγγέλματός μας, άδραξαν την ευκαιρία και τροποποίησαν τα καταστατικά τους διευρύνοντας τον αρχικό τους σκοπό προσθέτοντας και την παροχή υπηρεσιών εκμετάλλευσης ΤΑΞΙ.
Οι εταιρείες αυτές λειτουργούν ως μεσάζοντες στην αγορά και ουσιαστικά ρυθμίζουν το μεταφορικό μας έργο, αφού ανταγωνίζονται τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί με αθέμιτο μάλιστα τρόπο, παίρνοντας το πιο αποδοτικό κομμάτι από το έργο μας το οποίο στη συνέχεια το επινοικιάζουν σε μας, μετατρέποντάς μας ουσιαστικά σε εργαζόμενους – υπαλλήλους τους εκμεταλλευόμενοι τις ιδιοκτησίες μας και οδηγώντας τον κλάδο μας σε διάλυση και τον αυτοαπασχολούμενο ιδιοκτήτη σε αφανισμό.
Δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται πράξη καθημερινά όλα αυτά που μαζικά ο κλάδος μας πάλεψε να αποτρέψει με σκληρούς αγώνες δηλαδή την πλήρη απελευθέρωσή του, αλλά τελικά αυτά που καταφέραμε τότε δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι τα χαρίζουν τώρα στους ανταγωνιστές μας αφού μετατρέπονται οι ίδιοι σε Δούρειο Ίππο για την άλωση του κλάδου μας.
Σας εφιστούμε λοιπόν την προσοχή έτσι ώστε να μην πέσει κανείς στην παγίδα των εταιρειών αυτών και να μην ενδώσει στο έργο που δήθεν μας προσφέρουν. Δηλαδή να μην συνεισφέρει κανείς μας ηθελημένα ή αθέλητα στην ανάπτυξη των ανταγωνιστικών αυτών εταιρειών που έχουν σαν στόχο να υποκαταστήσουν σταδιακά τα θεσμικά όργανα του κλάδου μας δηλαδή τους μεταφορικούς συνεταιρισμούς, τα Ραδιοδίκτυα και κατ’ επέκταση τα Σωματεία μας και να μας οδηγήσουν στη διάλυση.
Σημειωτέον ότι αυτές οι εταιρείες δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να μας αποσπάσουν μεταφορικό έργο αν εμείς οι ιδιοκτήτες ταξί δεν ενδώσουμε στις προσφορές τους, αφού δεν διαθέτουν οχήματα, άρα το μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους και να εισβάλλουν στον κλάδο μας είμαστε εμείς οι ίδιοι .
Συνάδελφοι,
πρέπει τώρα ν’ αντιδράσουμε και να περιφρουρήσουμε το έργο μας γιατί αν αφήσουμε τις παραπάνω εξελίξεις να μας προσπεράσουν, εκτιμούμε ότι σύντομα θα είναι πολύ αργά και η κατάσταση που θα διαμορφωθεί δεν θα είναι αναστρέψιμη αφού και η πολιτεία δυστυχώς ευνοεί αυτές τις διαδικασίες και  τις βλαπτικές για μας εξελίξεις.




Για το Δ.Σ.
               Ο                                                                   Ο
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σκέντζος  Παναγιώτης                                             Σίδερης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...