Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ: Καταργείται το βιβλίο ΟΑΕΕ και η υποχρέωση του τεχνικού ασφαλείας για τα ταξί..!

Αθήνα 28 Μαΐου 2013
Μόλις τελείωσε η συνάντηση του προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου και του αντιπροέδρου  του ΣΑΤΑ Μάκη
Κασιδιάρη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βούρτση, και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Κοκόρη.  Συμφωνήθηκαν  και βαίνουν προς  άμεση υλοποίηση τα εξής:
  1. Η κατάργηση του τεχνικού ασφαλείας για τα ταξί.
  2. Η κατάργηση του βιβλίου ΟΑΕΕ
  3. Κατάργηση θεώρησης βιβλίου ωρών εργασίας στα ΕΔΧ και Αγοραίο ΒΔ 14/1950

Συζητήθηκαν επίσης η υπαγωγή των αυτοκινητιστών για περιοχές με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων στον ασφαλιστικό φορέα του ΟΓΑ ή στην κατώτερη κλάση του ΟΑΕΕ.
Άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η διακοπή της υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, όσα κι αν οφείλει, για όσους καταθέτουν τις πινακίδες του ΕΔΧ αυτοκινήτου.
Ο υπουργός δέχτηκε το αίτημα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. που θέλει τους συνταξιούχους που κρατάνε το αυτοκίνητό τους και παίρνουν σύνταξη από το πρώην ΤΣΑ, όταν αποποιούνται την άδεια να πηγαίνουν στην σύνταξη του ΟΑΕΕ.
Και τα τρία αυτά ζητήματα θα διευθετηθούν άμεσα.
Συζητήθηκαν επίσης και τα παρακάτω θέματα για τα οποία ο υπουργός και οι συνεργάτες του έδειξαν πρόθεση να διευθετηθούν –αφού τα αιτήματα ήταν δίκαια-  και θα υπάρξει νέα συνάντηση  για την οριστική επίλυσή τους. Τα ζητήματα αυτά είναι:
Α. ΙΚΑ οδηγών ταξί κατά την διάρκεια απεργιών.
Β. Ασφαλιστικές Κλάσεις –Εισφορές ΟΑΕΕ
Γ. Πρόστιμα από οφειλόμενες εισφορές
Δ. Να επιτρέπεται η πώληση του ΕΔΧ αυτοκινήτου ακόμη και αν ο πωλητής έχει οφειλές στον ΟΑΕΕ, όπως γίνεται με όλες τις επιχειρήσεις.



ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...