Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τον Πρόεδρο της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα..!

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα και
εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της χώρας.

Ειδικότερα συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των ΜΜΕ, ο ΟΑΕΕ και συγκεκριμένα :

350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η κακή οικονομική πορεία του ΟΑΕΕ όπου θα παρουσιάσει, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, έλλειμμα της τάξης των 250.000.000 ευρώ.
Η αναποτελεσματική ρύθμιση για τις οφειλές, η οποία θα μείνει κενό γράμμα αφού δεν υιοθετήθηκαν οι ρεαλιστικές προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ.
Το επίδομα ανεργίας για τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο επίσης θα μείνει χωρίς αντίκρισμα για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη εφόσον το ποσό των 100.000.000 ευρώ που είχε συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό, χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή συντάξεων χωρίς απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ.
Την ανάγκη εύρεσης νέων πόρων χρηματοδότησης του Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης της χώρας.
Την αποποινικοποίηση της μη απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ, ειδικά σε τέτοιες περιόδους βαθιάς ύφεσης.
Περαιτέρω συζητήθηκαν:

Η πλήρης αντίθεση της Συνομοσπονδίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η δυσμενής φορολόγηση των ΜΜΕ έναντι των πολύ μεγάλων Επιχειρήσεων (26% από το πρώτο ευρώ δίχως αφορολόγητο και 33% από το ποσό των 50.000 ευρώ και άνω, ενώ τα διανεμόμενα κέρδη των Α.Ε. φορολογούνται μόνο με 10%).
Η πρόταση αλλαγής του συστήματος λειτουργίας του ΤΕΙΡΕΣΙΑ διότι αποκλείει από όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 80% των ΜΜΕ της χώρας.
Η ανάγκη δημιουργίας νέων χρηματοπιστωτικών φορέων για τις ΜΜΕ. ( Τράπεζα ειδικού σκοπού, Συνεταιριστικές Τράπεζες)  
Η επαναφορά των Ελευθέρων Συλλογικών διαπραγματεύσεων, της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας.


Η ΓΣΕΒΕΕ παρέδωσε ολοκληρωμένο φάκελο με το σύνολο των προτάσεων της για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας ικανό να την οδηγήσει σε ένα θετικό μέλλον όπου και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ:http://www.gsevee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...