Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-05-2013) : Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα..!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος

οδηγών ΤΑΧΙ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα
Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη προχθές (16-5-2013) το πρωί στην Ανθούσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και το απόγευμα της ιδίας ημέρας συνελήφθηκαν στην Παλλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, την 02.30 ώρα προχθές (16-5-2013) οι δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες, στην περιοχή Σταυρός Αγίας Παρασκευής, προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάσθηκαν σε ΤΑΧΙ που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία. Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβασαν βιαία από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επιβίβασαν στο ΤΑΧΙ και τρίτο συνεργό τους και την 04.00 ώρα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, όπου φορώντας κουκούλες full face βγήκαν από το ΤΑΧΙ, οι δύο εξ αυτών και κρατώντας ο ένας κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και ο άλλος περίστροφο, απείλησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ. Ακολούθως και περί ώρα 04.30 μετέβησαν με το ΤΑΧΙ σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα και με τα ίδια όπλα απείλησαν τον ημεδαπό υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -695- ευρώ.

Οι δράστες εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες.

Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους, κοντά στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 

  • Μια (1) κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη.
  • Ένα (1) περίστροφο κρότου.
  • Δύο (2) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
  • Δύο (2) κουκούλες full face.
  • Δύο (2) ζευγάρια πλαστικά γάντια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν αφαιρέσει νυκτερινές ώρες της 25/26-4-2013 από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη. Επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Οι ίδιοι δράστες την 02.10 ώρα της 12-5-2013 είχαν εισέλθει στην Παλλήνη σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και με την απειλή της κυνηγητικής καραμπίνας και του περιστρόφου, αφαίρεσαν από το ταμείο τις εισπράξεις καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των πελατών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 23χρονος συλληφθέντες, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, την 26-11-2012 από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, για τέσσερις (4) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, που είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του το έτος 2009.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...