Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΦΩΤΟ:Η αναβάθμιση των Ταξί..!

Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τον κλάδο των Ταξί και της απελευθέρωσης του, προβλέπουν και τη δυνατότητα έκδοσης άδειας σε οχήματα Ταξί με
δυνατότητα μεταφοράς έως και 9 επιβατών που θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο αλλά με προκαθορισμένο μίσθωμα. 

Ποια είναι όμως τα οχήματα αυτά που θα μπορούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις;Μια από τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην παρούσα φάση αφορά και στο άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και αυτό των επαγγελματικών αυτοκινητιστών Ταξί. 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση αφορά στη δυνατότητα έκδοσης άδειας σε οχήματα Ταξί με έως και εννέα θέσεις που θα αναλάβουν να εκτελούν δρομολόγια και υπηρεσίες διαφορετικές από αυτές των υπολοίπων Ταξί. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω οχήματα δε θα χρεώνουν τους επιβάτες τους με τα γνωστά σε όλους μας ταξίμετρα αλλά με ένα προκαθορισμένο μίσθωμα. Χάρη σε αυτή την δυνατότητα, τα εν λόγω οχήματα θα μπορούν να εκτελέσουν μεταφορές επιβατών σε επίπεδο Limo ή VIP ή όπως αλλιώς προτιμάτε, δηλαδή να προσφέρουν ένα κορυφαίο επίπεδο άνεσης στους 5- 9 επιβάτες τους. 

Παράλληλα, θα μπορούν να επιχειρήσουν σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας παρέχοντας τη δυνατότητα εξορμήσεων- περιηγήσεων σε ολιγομελείς ομάδες ατόμων με σαφέστατα μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με ένα λεωφορείο. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν για τέτοιου είδους οχήματα ή αν αυτές οι άδειες θα προκύψουν από την απόσυρση ορισμένου αριθμού αδειών Ταξί που βρίσκονται σε χρήση στην παρούσα φάση. 

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών, όποια και αν είναι η τελική της μορφή και ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που έχει και αναμένεται να συνεχίσει να προκαλεί σε κύκλους της αγοράς, αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα. Παράλληλα, επιτρέπει σε αρκετά νέα οχήματα από διαφορετικές κατηγορίες να ταξινομηθούν πλέον ως Ταξί και στην ελληνική αγορά.

 Στις σελίδες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις νέες αυτές προτάσεις, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα αναμένεται να λανσαριστούν και ορισμένα ακόμα οχήματα όπως για παράδειγμα τα ανανεωμένα Citroen Jumpy και Peugeot Expert. 



* VW Transporter


Τα Ταξί με έως και 9 θέσεις
* Fiat Doblo
* Fiat Scudo
* Mercedes-Benz Vito
* Nissan Evalia
* Opel Combo
* Opel Vivaro
* Peugeot Expert
* Renault Trafic Passenger
* VW Caddy
* VW Transporter
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Fiat Doblo
» Fiat Scudo
» Mercedes-Benz Vito - Viano
» Nissan Evalia
» Opel Combo Tour
» Opel Vivaro
» Peugeot Expert
» Renault Trafic Passenger
» VW Caddy Kombi
» VW Transporter Kombi



























ΠΗΓΗ:http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...