Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για την ενίσχυση της ικανότητας συλλογής εσόδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ)..!

ΑΔΑ: ΒΕΝΝΛ-ΤΕΔ
Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ.80000/ 14818/874
Στοιχεία ΦΕΚ: 1091/Β/
Θέμα: Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη

θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για την ενίσχυση της ικανότητας συλλογής εσόδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ)
Τελικός Υπογράφων: Υπουργός - ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ -
Ημερομηνία Απόφασης: 22/05/2013
Ημερομηνία Ανάρτησης: 22/05/2013 13:58:33
Είδος Απόφασης: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Φορέας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Μονάδα: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Θεματική: Επιτροπές


Αθήνα 22 .5.2013

Αρ. Πρ. Φ.80000/ 14818/874

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝ.
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHT. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄
Ταχ. δ/νση : Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας : 101 10
Πληροφορίες : Σ. Νικολάου
Τηλ. : : 210-3368092
FAX: : 210-3368099

Θέμα: «Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για την ενίσχυση της ικανότητας συλλογής εσόδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ)».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπ’ όψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 8 του νόμου 2042/92 (ΦΕΚ 75 Α ) «Αύξηση συντάξεων και άλλες ασφαλιστικές διατάξεις».

2. Τις διατάξεις του ν.4046/2012 (ΦΕΚ 28 Α) «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Σ.Σ. της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας».

3. Τις διατάξεις της Αρ. Υ196/12.10.2012 Απόφασης του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 2794 Β).

4. Τις διατάξεις του ΠΔ/ματος 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» » (ΦΕΚ 141 Α).

5. Τις διατάξεις του Π.Δ/ματος 86/2012 « Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ 141 Α).

6. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ A 98) και το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε:

Συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ομάδα Εργασίας για τη θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για την ενίσχυση της ικανότητας συλλογής εσόδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), η οποία αποτελείται από:

1. Τον Κωνσταντίνο Παπαθανασίου του Γεωργίου, Υποδιοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ως Πρόεδρο.

2. Το Θεόδωρο Γρυμάνη του Βασιλείου, Οικονομολόγο, ως Συντονιστή, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας κωλυομένου του Προέδρου.

3. Το Δημήτριο Παπαχρήστου του Παύλου, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ασφάλισης – Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Βασιλική Οικονόμου του Μιχαήλ, Προϊστάμενη του Τμήματος Αναγκαστικών Μέτρων της Δ/νσης Ασφάλισης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

4. Την Άρτεμι Δεδούλη-Αναγνώστου του Στεφάνου, Προϊστάμενη Γενικής Δ/νσης Κοινωνικής Ασφάλισης της Γ.Γ.Κ.Α. ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Δέσποινα Πατούνα του Γεωργίου, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Διεύθυνσης Επαγγελματικής Ασφάλισης της Γ.Γ.Κ.Α.

5. Τη Ματθούλα Τριανταφύλλου του Νικολάου, Προϊστάμενη Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Παπαθεοδώρου του Θεοδώρου, Προϊστάμενο Δ/νσης Οικονομικού της Γ.Γ.Κ.Α.

6. Τον Λουκά Σαμαρά του Ευαγγέλου, Προϊστάμενο Τμήματος στη Δ/νση Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Γ.Γ.Κ.Α, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Κλώτσα του Δημοσθένη, Προϊστάμενη Τμήματος στη Δ/νση Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Γ.Γ.Κ.Α.

7. Τον Χρήστο Χάλαρη του Επαμεινώνδα, Δ/ντα Σύμβουλο της Η.ΔΙ.Κ.Α., ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Μαρία Ελένη Καλάη του Παναγιώτη, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Δ/νσης Υποστήριξης Πελατών ΗΔΙΚΑ.

8. Τον Χρήστο Λιαπάκη του Ελευθερίου, Προϊστάμενο Δ/νσης Εσόδων ΟΑΕΕ, ως μέλος.

9. Την Ελένη Τζουτζούκου του Γεωργίου, Προϊστάμενη Δ/νσης Εσόδων ΟΓΑ, ως μέλος.

10. Την Κλεοπάτρα Καραγιώργου του Ζαχαρία, Δ/ντρια Εισφορών Τομέων Σύνταξης Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, ως μέλος.

11. Την Αφροδίτη Στάμου του Νικολάου, Δ/ντρια Ασφάλισης Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ, ως μέλος.

12. Την Αθανασία Χήνου του Δημητρίου, Προϊσταμένη Λογιστηρίου των Τομέων Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, ως μέλος.

13. Τον Ηλία Τόμπρο του Αντωνίου, Δικηγόρο, ως μέλος.

14. Τον Σπυρίδωνα Κονίδα του Ηλία, Προϊστάμενο Τμήματος της Δ/νσης Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέλος της Επιχειρησιακής Ομάδας Ασφαλιστικών Εισφορών – Καθυστερούμενες Οφειλές, ως μέλος.

Γραμματείς της ομάδας εργασίας ορίζονται οι υπάλληλοι της Γ.Γ.Κ.Α. Παρασκευή Μαυράκη του Σάββα και Ελένη Ράπτη του Χρήστου.

Έργο της ομάδας εργασίας θα είναι:

1. Η εξέταση των καθυστερούμενων οφειλών των τεσσάρων μεγαλύτερων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), η αξιολόγηση της ικανότητας είσπραξης των οφειλόμενων και ο προσδιορισμός των οφειλών που είναι δυνατόν να εισπραχθούν προκειμένου να μεταφερθούν στον νέο εισπρακτικό φορέα.

2. Η ανάπτυξη πλαισίου συντονισμού και ενοποίησης καθυστερούμενων οφειλών που προέρχονται από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚΑ).

3. Η δημιουργία αναθεωρημένου πλαισίου ποινών/επιβαρύνσεων για τις περιπτώσεις καθυστερούμενων πληρωμών ΕΚΑ, το οποίο θα συνδυάζει μια χρηματική ποινή με ένα επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό της αγοράς.

4. Η κατάργηση του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων για τη συλλογή των ΕΚΑ και η θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου για τη συλλογή δημόσιων εσόδων, σύμφωνου με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Εσωτ. Διανομή
1. Δ-νση Διοικητικής Οργάνωσης Γ΄
2. Τους Γραμματείς της Ομάδας για την ενημέρωση των μελών


ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...