Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ Μελβούρνη: Οδηγοί Ταξί συγκρούστηκαν με απεργοσπάστες, σεκιουριτάδες και αστυνομικούς για τις μικρές πιάτσες του αεροδρομίου..!

Διαφωνώντας με τη ρύθμιση της διοίκησης του αεροδρομίου να καταργήσει τις μικρές πιάτσες των ταξί (που εξυπηρετούν σύντομες διαδρομές κι επιτρέπουν στους οδηγούς να
ξαναμπαίνουν στην ουρά ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με την πολύωρη αναμονή στις υπόλοιπες πιάτσες υψηλότερων κομίστρων), εκατοντάδες οδηγοί ταξί μποϊκόταραν το αεροδρόμιο της Μελβούρνης και απέκλεισαν με τ’ αμάξια τους κάποιες οδικές αρτηρίες άμεσης πρόσβασης στο συγκρότημα του διεθνούς αερολιμένα.

Διάφορος κόσμος πιστεύει πως οι αρχές του αερολιμένα εκμεταλλεύονται τους ήδη κακά αμειβόμενους ταξιτζήδες μέσω αυτής της απόφασής τους να καταργήσουν την ουρά σύντομων διαδρομών. Ένας απ’ τους οδηγούς δήλωσε ότι «Για δυο ώρες δουλειάς παίρνουμε κόμιστρο 8 αυστραλιανών δολαρίων, δεν είναι δίκαιο. Μας μεταχειρίζονται σαν σκλάβους, σαν σκυλιά».

Αρκετές συναντήσεις διοργανώθηκαν στις αρχές Μάη για να ενθαρρυνθούν περισσότεροι οδηγοί να συμμετάσχουν στη διαμάχη.

Περίπου 300 οδηγοί κατέλαβαν τον τερματικό σταθμό επιβίβασης/απόβασης, μοιράζοντας φυλλάδια στους οδηγούς που εξακολουθούσαν να εργάζονται όπως και σε πελάτες του αεροδρομίου. Τ’ αφεντικά του αερολιμένα παρέταξαν μεγάλο αριθμό μπράβων από μια ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, σε μια απόπειρα να εκφοβίσουν τους ταξιτζήδες και να διευκολύνουν τα ταξί των απεργοσπαστών να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά.

Έπειτα από συμπλοκές σύντομης διάρκειας μεταξύ των διαδηλωτών οδηγών, των απεργοσπαστών και των μπράβων, τ’ αφεντικά του αεροδρομίου κάλεσαν την αστυνομία, που έστειλε στο σημείο τη βαριά οπλισμένη «μονάδα επέμβασης σε κρίσιμα επεισόδια». Περαιτέρω συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι μπάτσοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους ταξιτζήδες απ’ το δρόμο και τις εισόδους. Διαδηλώσεις και μπλόκα σχεδιάζονται για τις επόμενες μέρες.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...