Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Με τον Φλουρέντζου τα έχουν οι οδηγοί ταξί στη Πάφο..!

Οι οδηγοί αστικών ταξί Πάφου θεωρούν ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρεντζος δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει
κατά την τελευταία τους συνάντηση σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και με τις διεκδικήσεις τους. Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου αστικών ταξί Γεώργιος Κόκκινος ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα ήταν η αύξηση του κομίστρου από ένα σε δυο ευρώ ανά διαδρομή προκειμένου να μπορούν τα ταξί να μπουν στην αγορά όπως είπε χαρακτηριστικά αφού με το ένα ευρώ ανά διαδρομή και τις πολύ τακτικές διαδρομές κυρίως στις τουριστικές περιοχές τα ταξί έχουν τεθεί έκτος.
Ο κ. Κοκκινος επανέλαβε ότι οι ιδιόκτητες αστικών ταξί δεν τάσσονται εναντίον των λεωφορείων, αντίθετα είπε, θα πρέπει να υπάρχουν και τα λεωφορεία για να δίνεται η δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες να επιλέγουν. Από την άλλη όμως είναι αδιανόητο συνέχισε ένας τόπος και μια οικονομία που βρίσκεται σχεδόν υπό επιτήρηση της Τρόικας να επιδοτεί την λειτουργιά των λεωφορείων σε βάρος των ταξί. Ο κ. Κοκκινος ανέφερε ότι με το πέρας της θερινής τουριστικής περιόδου οι οδηγοί αστικών ταξί προτίθενται να ζητήσουν εκ νέου συναντήσεις με λειτουργούς των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και τον ίδιο τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που υπάρχουν και όλες τις εκκρεμότητες.
Συνάντηση όπως είπε θα ζητηθεί να πραγματοποιηθεί και με τον δήμαρχο της Πάφου Σάββα Βέργα προκειμένου να εξεταστούν τόσο το θέμα της δημιουργίας και λειτουργιάς πιάτσας ταξί και σε άλλα σημεία καθώς και της στέγασης των οδηγών αστικών ταξί στα πρότυπα του σταθμού μετεπιβίβασης που έχει δημιουργηθεί για τα λεωφορεία.
Σχολιάζοντας το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Εύρος Λοιζιδης μέλος της πολεοδομικής επιτροπής του δήμου Πάφου ανέφερε ότι έχει ήδη ληφθει σχετική απόφαση και θα πρέπει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους ίδιους τους οδηγούς αστικών ταξί από τους οποίους αναμένεται η υποβολή σχεδίων για την τοποθέτηση λυόμενης κατασκευής.
Ο κ.Λοιζιδης σημείωσε ότι ο δήμος Πάφου θα δώσει την συγκατάθεση του αλλά αρμόδια αρχή για να εγκρίνει το αίτημα είναι ο ιδιόκτητης του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου που είναι το τμήμα αρχαιοτήτων. Ο κ.Λοιζιδης εκτίμησε ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν δυσκολίες, λόγο και της προηγούμενης ανάλογης άδειας που έχει δοθεί για την ΟΣΥΠΑ, πλην όμως θα πρέπει να ακολουθηθει η σωστή διαδικασία, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...