Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξί - Γέμισαν τις μάντρες και τις πιάτσες..!

Στο 20% της τιμής που είχαν πριν από μερικά χρόνια πωλούνται σήμερα οι άδειες των ταξί σε όλη την Ελλάδα καθώς χιλιάδες αυτοκινητιστές επιθυμούν να βγουν από το
επάγγελμα.

Οι τιμές τους, όπως αναφέρει το Έθνος, φτάνουν με δυσκολία σήμερα τα 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος, όταν πριν από μερικά χρόνια η απόκτηση μιας άδειας με 200.000 θεωρούνταν σπουδαίο παζάρι για τον αγοραστή.

Η απότομη προσγείωση των τιμών των αδειών ταξί δεν προκαλεί καμία εντύπωση αν συνυπολογιστούν η οικονομική κρίση και το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Οι πολίτες φαίνεται ότι το έχουν εγκαταλείψει για οικονομικούς λόγους ως μέσο μαζικής μεταφοράς, όπως φαίνεται από τις γεμάτες πιάτσες ή την αμεσότητα της εξυπηρέτησης από τα ραδιοταξί, με αποτέλεσμα το επάγγελμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Οι τιμές των αδειών απαξιώνονται περισσότερο στις μικρές πόλεις, εκτός αν πρόκειται για σπουδαίους τουριστικούς προορισμούς όπου η καλοκαιρινή σεζόν αρκεί για να δώσει εισόδημα για όλη την υπόλοιπη χρονιά. 

Ετσι, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και αν το μεροκάματο είναι μικρό, οι ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατήσουν τις άδειες παρά να τις «σκοτώσουν» σε τιμές που δεν τους εξυπηρετούν.

http://www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...