Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (για μητρότητα - παροχές Ο.Α.Ε.Ε.)..!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τους κανονισμούς
του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων που αφορούν την ασφαλισμένη εγκυμονούσα, πριν και μετά το τοκετό.

Σε αντίθεση με τις ασφαλισμένες στο Ι.Κ.Α. που απολαμβάνουν απαγόρευση απόλυσης από την εργασία τους, αργίες τοκετού, μειωμένο ωράριο κατά την επιστροφή τους αλλά και επιδόματα οικονομικής ενίσχυσης από Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Δ., οι εργαζόμενες με δελτίο παροχής υπηρεσιών – αυτοαπασχολούμενες βιώνουν ένα τελείως διαφορετικό και σκληρό καθεστώς:

• Οι εισφορές του ταμείου πρέπει να καταβληθούν στο ακέραιο κατά την διάρκεια του τοκετού ακόμα και αν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για λόγους υγείας.
• Τα έξοδα των εξετάσεων κατά την κύηση (που συχνά εκτελούνται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια) βαραίνουν κατά αποκλειστικότητα την εγκυμονούσα, χωρίς καμία συμμετοχή του ταμείου.
• Μέχρι τώρα οι μητέρες λάμβαναν μετά την γέννα επίδομα τοκετού 800,00 € από τον ΟΑΕΕ, ποσό που ούτε κατά διάνοια κάλυπτε τα έξοδα τοκετού, το οποίο και καταργήθηκε τον Ιούλιο 2012.
• Η μόνη ευνοϊκή ρύθμιση των μειωμένων εισφορών κατά 50% στις μητέρες και για διάστημα ενός χρόνου μετά τον τοκετό, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή, ειδικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Η μητρότητα θα πρέπει να προστατεύεται και να δίνονται διευκολύνσεις, κίνητρα οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Οι γυναίκες που εγκυμονούν πρέπει να απολαμβάνουν ισονομία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο ανήκουν.

Με τιμή,

Το Δ.Σ.



http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...